Vrouw gewond na aanrijding op Middelweg

Zwolle – Op woendagavond 27 oktober vond aan de Middelweg een aanrijding plaats tussen twee auto’s.

Een auto, bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Dedemsvaart, reed op de Bachlaan en wilde ter hoogte van de kruising met de Middelweg linksaf de Middelweg oprijden. Op de Middelweg reed een auto, bestuurd door 43-jarige man uit Zwolle. Voor deze auto reed een bus. Vermoedelijk zag de vrouw niet dat er een auto achter de bus reed waardoor zij toen zij de kruising op reed, de auto van de 43-jarige Zwollenaar aanreed. Door de aanrijding schoot de auto van de 48-jarige vrouw de berm in en van een talud af en kwam naast een boom tot stilstand. De auto van de 43-jarige man kwam op de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer terecht. De 48-jarige vrouw werd met vermoedelijk een hersenschudding door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. nou,ik weet uit ervaring dat de mensen uit de richting van stadshagen
  daar ”rustig” met een gangetje van 80/90 aan komen zetten……. :'(

  het was dus ook een kwestie van tijd dat het een keer
  goed mis zou gaan.:o


  Maak melding

 2. Ik weet niet op welke momenten jij daar rijdt maar 80/90 zie ik ze zelden rijden. Ja, veel rijden er te hard waarbij 70 km/h geen uitzondering is maar zulke snelheden als jij noemt, zie ik er zelden.

  Maar hoe zit het met die bus? Heeft die dan volgens jou ook veel te hard gereden? Heeft de automobiliste uit Deventer gewoon niet goed gekeken? Of kwam de auto ineens de bus voorbij (immers: 2 rijstroken voor rechtdoor ter hoogte van de kruising) met hoge(re) snelheid?

  Ik mis heel wat gegevens om hier een duidelijk plaatje te kunnen opmaken. Alleen snelheid kan de oorzaak haast niet geweest zijn.  Maak melding

 3. Gelukkig voor de vrouw uit Dedemsvaart heeft de andere automobilist geen 80/90 gereden, anders had het wel eens heel anders kunnen aflopen.

  De bus kwam uit de richting stadhagen en reed op de afslaande rijstrook. De 43 jarige bestuurder reed achter de bus, maar ging rechtdoor. Dus in principe reed hij langs de bus heen.
  Op dat zelfde moment kwam de bestuurster uit Dedemsvaart de weg oversteken. Zij kwam van de bachlaan en wou dus richting stadhagen. Helaas heeft zij de overkant van het kruispunt niet gehaald.
  Wellicht heeft zij door de bus geen goed overzicht gehad.

  Hoe ik dit weet? Ik reed op dat zelfde moment ook op het desbetreffende kruispunt (komende vanaf de ring naar stadhagen) en heb het dus zien gebeuren.
  De auto van de bestuurder die uit de richting van stadshagen kwam, schoot achter mij langs en kwam daar tot stilstand.

  Best even schikken als dit alles zo om je heen gebeurt.

  Gr
  Richard


  Maak melding

 4. Zie dit bericht nu pas. Dit moet haast wel één van de meest onoverzichtelijke kruispunten in Zwolle zijn. Vanaf Holtenbroek is het in de ochtend- en avondspits compleet onoverzichtelijk en levensgevaarlijk om je naar de overkant te wagen en dat blijkt ook wel uit de vele aanrijdingen.


  Maak melding

Reageer