Ideeën voor stadsrandzone Zwolle Noord

Zwolle – Wat maakt Langenholte nu eigenlijk zo bijzonder? Hoe blijft het gebied bij Brinkhoek en Bruggenhoek leefbaar? En welke plekken in Dijklanden verdienen een verbetering? De antwoorden op deze en vele andere vragen spelen een belangrijke rol bij het opstellen van een Nota ruimtelijke kwaliteit voor de stadsrand bij Aalanden, Langenholte en Brinkhoek.

stadsrand_zwolle_noord.jpg

Op woensdagavond 3 november 2010 organiseert de gemeente Zwolle samen met bureau Noordpeil een bijeenkomst waarbij u als bewoner of gebruiker van het gebied uw ideeën over de stadsrandzone bij Langenholte ter inspiratie aan de gemeente mee kunt geven. De informatie uit onlangs gehouden interviews met een aantal bewoners uit het gebied vormt de basis voor deze avond. Op een interactieve, en vooral ook leuke manier probeert de gemeente Zwolle zoveel mogelijk inspiratie van uw kant ‘op te halen’. De gemeente vraagt u, als voorbereiding op deze avond, een foto mee te nemen van de naar uw mening meest bijzondere plek of situatie in het gebied die juist een kwaliteitsverbetering verdient. De resultaten van deze bijeenkomst worden gebruikt bij het vervolgtraject en de discussie rondom de vragen “Wat heeft al kwaliteit, en wat verdient een kwaliteitsverbetering?”.

Kom dus ook! Doe mee op woensdagavond 3 november in het multifunctioneel centrum De Bolder (Dobbe 29, 8032 JW Zwolle). De bijeenkomst start om 19.30 uur en eindigt omstreeks 22.00 uur. Voor meer informatie: www.zwolle.nl/buitengebied.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Waarom moet dit precies? Ik vind het daar al wel mooi (niet dat ik er zo vaak kom). Is het niet goed om soms iets gewoon te laten zoals het is?


  Maak melding

 2. Het zal wel een signaal zijn dat de hele landelijke omgeving, met beoogd bouwplan Dijklanden, op de schop gaat. De gemeente wil burgers laten meedenken, maar ik schat in dat de plannen al klaar zijn.


  Maak melding

 3. ik kom er regelmatig want ’t is een prachtig gebied. Wat ik jammer vind is dat je niet over de hele dijk kunt lopen, mn bij de Vecht


  Maak melding

 4. Ik zou het ook prachtig vinden om vanaf Westerveld over de dijk naar het punt te wandelen waar Vecht en Zwartewater samenkomen, en dan verder voorbij Langenholte.


  Maak melding

 5. Ik zou het ook prachtig vinden om vanaf Westerveld over de dijk naar het punt te wandelen waar Vecht en Zwartewater samenkomen, en dan verder voorbij Langenholte.

  Ik heb gehoord dat men bang is dat het een groot honden losloop terrein wordt, zo dicht bij de wijk “AA-landen”.
  Er komen daar regelmatig allerlei beschermde vogels en in de toekomst verwacht men daar otters, maar dit gaat niet lukken als iedereen daar zijn hond gaat uitlaten (zoals in het westerveldse bos).


  Maak melding

Reageer