Overijssel zoekt danstalent

Zwolle – Tot 1 december hebben Overijsselse dance-talenten de tijd. Dan sluit de inschrijving voor het eerste talentontwikkelingsprogramma in Overijssel voor dit genre. Na inschrijving selecteren Basix Productions en Kunst & Cultuur Overijssel  de vijf grootste talenten. Deze talenten starten in januari 2010 met een reeks workshops.

Nog nooit eerder zijn ontwikkelingen op het gebied van digitale dance-muziek, promotiemogelijkheden en nieuwe media sneller gegaan. Software voor de ontwikkeling of uitvoering van digitale muziek is relatief goedkoop of zelfs gratis en kanalen als Youtube en Myspace maken het mogelijk nieuwe producties direct het net over te sturen. Iedereen is een producer. Toch is de stap van de stoffige zolderkamer naar het overbelichte podium niet voor iedereen weggelegd. Sommigen blijven het liefst hangen in de vijftien minuten bekendheid online, terwijl anderen de juiste analoge wegen niet weten te bewandelen om op te vallen in het steeds groter wordende digitale aanbod. Voor deze laatste groep is Evolution of Dance misschien net dat duwtje de juiste richting op.

In een serie workshops gaan vijf deelnemers samen met professionals aan de slag om te werken aan vaardigheden en presentatie. Over een periode van drie maanden komen zaken als producing, opnametechnieken, Live performance , mixing en mastering aan bod.

Evolution of Dance is ontwikkeld door Basix Productions en onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma Popmuziek van Kunst & Cultuur Overijssel. EOD wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Inschrijven kan via www.de-doorbraak.com.

Artikel delen:

Reageer