Schradinova eerste naam op Bevrijdingsfestival Overijssel

Zwolle – De organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel heeft donderdag de naam van de eerste artiest die op Bevrijdingsdag 2011 in Zwolle gaat optreden bekend gemaakt. Schradinova is op 5 mei de afsluiter van het Abbott podium!

Schradinova is de naam waaronder Janne Schra en haar nieuwe band gaan touren. De Amsterdamse zangeres (1981) heeft de deur van Room Eleven achter zich dicht gedaan en staat inmiddels geheel op eigen benen met als doel nieuwe samenwerkingen aangaan en met een frisse blik naar de toekomst kijken. Het afgelopen jaar schreef ze een serie liedjes – alleen én in samenwerking met mensen als Johan Lindström (producer Nina Kinert), John Beck (schrijver Feist, Corinne Bailey Rae) Torre Florim (De Staat), Tjeerd Bomhof (Voicst), Geert van der Velde (Black Atlantic) Daniël Lohues en Leine – die dit najaar op haar solodebuut zullen verschijnen. Janne Schra heeft een indrukwekkende cv. De zangeres en songwriter heeft, sinds ze in 2006 samen met Room Eleven haar eerste plaat uitbracht, inmiddels een platinum en twee gouden platen aan de muur hangen, door landen als Japan, Canada en Zuid Afrika getourd, op fameuze jazzfestivals in de wereld gestaan waaronder het Montreal Jazz Festival, met Room Eleven een plaat opgenomen met Dayna Kurtz in New York en ook een duet met haar opgenomen.

Het einde van Room Eleven heeft alles weer even ge-reset en zorgt voor een frisse kijk op het creatieve proces. "Ik heb veel geleerd van de afgelopen jaren, maar ’t liefst gooi ik alle kennis weg en begin ik te zoeken vanuit naïviteit. Ik vind mijn bewustzijn een lastpak als het gaat om muziek maken."

De naam Schradinova gebruikt Janne al sinds haar 18e om haar schilderijen mee te signeren. Als je toch al gewend bent om je naam altijd te herhalen als mensen het voor het eerst horen, neem je niet gelijk een naam aan waar je pas echt je tong over breekt. “Een Franse mevrouw maakte kokhalsgeuiden toen ze mijn achternaam uitsprak, ze zei dat ik mijn naam in Jeanne Sera moest veranderen… Klinkt nog steeds heel verstandig, maar misschien zag ik haar toch liever kokhalzen. Op de een of andere manier voelde alleen Schradinova goed bij de nieuwe stap." Zegt Janne. De stem en opvallende teksten die Room Eleven kenmerkten zullen blijven, maar de ontwikkeling van de nieuwe sound van de nieuwe band is op dit moment nog in volle gang en zal dat als het goed is altijd blijven. Zodat het nooit af is en altijd blijft boeien.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Mogen Sinterklaas en kerst eerst nog even voorbij gaan?
    Kunnen we het volgend jaar weer een half jaar lang over het Bevrijdingsfestival hebben.


    Maak melding

Reageer