Cultuurhistorisch onderzoek naar Zwolse stadsgrachten

Zwolle – Om de vraag hoe we onze stadsgrachten (beter) kunnen benutten te kunnen beantwoorden, heeft de gemeente Zwolle cultuurhistorisch onderzoek laten verrichten naar het gebruik van de stadsgrachten, de kades en de oevers. ‘Het water is van de schipper, de kade is van de stad’ Onderzoeksbureau Arcx adviseert om de kade weer ‘terug te geven’ aan de stad.

Op de kade zou ontwikkeling mogelijk moeten zijn, waarbij wel grote terughoudendheid moet worden betracht met permanente voorzieningen. En de groene oevers moeten vooral groen blijven. Visie op de buitenruimte Het college heeft voorgesteld te werken aan een visie op de buitenruimte. Deze visie richt zich op de schil rond de binnenstad, van gevel tot gevel, en beschrijft per deelgebied de gewenste functie en kwaliteit. Het cultuurhistorische onderzoek is een van de mogelijke bouwstenen voor de visie op de buitenruimte. In november, bij de besluitvorming rondom de gemeentelijke begroting voor 2011, neemt de raad een beslissing over het voorstel van het college.

Lees meer op www.zwolle.nl/binnenstad » kwaliteitsslag » D. Stadsgrachten.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Er zijn vast wel weer een stuk of wat wethouders die graag een leuk stulpje willen hebben op een plekje naar keuze ????
  Neem het voormalig gouverneurs huis bij het kerkbrugje waar later dankzij onze jaap de groot , vriend schaftenaar en voormalig burgemeester sloopstra sorry loopstra , deze figuren vonden dat schitterende gebouw plat moest , zogenaamd omdat het in slechte staat was.
  De grijze cellen in hun hersen pan waren in zeer slechte staat.
  Wie heeft daar ook weer gewoond van ons gemeente kliekje ?????
  En welke vishandel die daar al jaren stond mocht er opeens geen visje meer bakken omdat de bewoners last hadden van de bak lucht ????
  Waren dat niet een paar wethouders cq vriendjes van die wethouders ???
  Waar is de tijd dat er rekening word gehouden met de burgers van deze mooie stad , heerlijk veel groen langs de gracht dat zou toch wat zijn he !!!

  groet Willem


  Maak melding

 2. Jammer dat ze er nu pas mee beginnen.
  Als ze dit onderzoek een paar jaar eerder hadden uitgevoerd was in het groene taluud van de Achtergracht nooit zo’n grote en saaie gevelwand van theater de Spiegel met zn zwarte ijzeren palen in het water gezet.


  Maak melding

 3. De idioterie ten top om een studie te laten maken hoe ze de stadsgracht kunnen gaan benutten.Hoeveel heeft het onderzoeksbureau Arcx de Zwollenaren nu weer gekost?
  Geef de kade terug aan de stad.En laat het water aan de schippers.
  Wat een verstand.
  Maar naast de appartementen die er gebouwd gaan worden zal de stadsgracht ook wel grotendeels gedempt worden zoals in het verleden ook al gebeurd is met de van Roijensingel.ja echt daar was de gracht veel breder vroeger.Nu dat stuk door de vaste bruggen niet meer bevaarbaar is en de schippers er toch niets meer te zoeken heeft zal het volgende advies wel zijn dempen die gracht en bouwen met die hap.


  Maak melding

Reageer