Wereldrecord balletje hooghouden voor Pink Ribbon

Zwolle – Voorafgaand aan de wedstrijd FC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen deze donderdagavond deden voetbalmeiden een wereldrecordpoging hooghouden als aandachtstrekker voor Stichting Pink Ribbon. Ondanks een licht teleurstellende animo van de meiden, was de actie in het FC Zwolle stadion geslaagd. De media-aandacht was enorm te noemen. Zo komt de recordpoging bijvoorbeeld in beeld bij het NOS journaal op 3. Gedurende deze actie konden de aanwezigen ook een donatie geven aan Stichting Pink Ribbon via roze collectedozen.

img_2045_copy.jpg

Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie, die aandacht vraagt voor borstkanker. Oktober is traditiegetrouw de campagnemaand waarin Pink Ribbon onder meer oproept te bewegen. Als je dagelijks dertig minuten beweegt, verklein je de kans op het krijgen van (borst)kanker met zo’n dertig procent. “Voetbal ís bewegen”, zegt Priscilla Janssens, manager Stichting Eredivisie Vrouwen. “De clubs en speelsters – topsporters en fantastische rolmodellen kunnen op een effectieve en positieve manier aandacht te vragen voor dit thema.” De Eredivisie Vrouwen steunt in de maand oktober de campagne van Stichting Pink Ribbon. Wedstrijden worden gespeeld met een speciale Pink Ribbon bal en de speelsters dragen roze polsbandjes om aandacht te vragen voor borstkanker.

img_1974_copy.jpg

img_1988_copy.jpg

img_2031_copy.jpg
De vrouwen van FC Zwolle doen ook mee aan de recordpoging…. 

Speciaal voor deze samenwerking heeft de Official Ball Supplier en partner van de vrouwencompetitie Sportdirect.com een unieke Derbystar bal gemaakt. Deze bal zal gebruikt worden tijdens Eredivisie Vrouwen wedstrijden in oktober. De bal wijkt af van de gangbare bal waarmee doorgaans wordt gespeeld; een groot aantal vlakken is paars en er is een prominente plaats voor het Pink Ribbon logo. Om ook buiten het veld Stichting Pink Ribbon te steunen, dragen de Eredivisie-speelsters een roze polsbandje.

img_2040_copy.jpg

Op 28 oktober doen voetbalmeiden in Zwolle een wereldrecordpoging hooghouden. Voorafgaand aan de wedstrijd FC Zwolle vrouwen – ADO Den Haag vrouwen houden zoveel mogelijk meiden 1 minuut lang de bal hoog. Meiden uit de wijde omtrek van Zwolle, maar ook uit de rest van het land kunnen meedoen. Inschrijven kan tot 21 oktober via info@fczwolle.nl. “Het zou fantastisch zijn als we voor Pink Ribbon zo’n prachtig plaatje kunnen neerzetten van honderden meiden die een bal hooghouden”, zegt Janssens.

img_1995_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
 1. FC Zwolle Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen, 0-5 (0-2).
  3′ Corner FC Zwolle.
  14′ [0-1] Sheila van den Bulk (Schot).
  15′ Corner ADO Den Haag.
  28′ [0-2] Lisanne Grimberg (Schot).
  29′ Corner ADO Den Haag.
  35′ Corner FC Zwolle.
  36′ Corner FC Zwolle.
  41′ Corner ADO Den Haag.
  45′ [Extra Tijd: 1 minuut].
  HT’ ADO Den Haag, leidt met 0-2.
  53′ Corner ADO Den Haag.
  58′ [0-3] Lisanne Grimberg (Schot).
  67′ Corner FC Zwolle.
  67′ Corner ADO Den Haag.
  77′ Corner FC Zwolle.
  85′ Corner ADO Den Haag.
  86′ [0-4] Jill Wilmot (Schot).
  88′ [0-5] Marelle Worm (Schot).
  90′ [Extra Tijd: 3 minuten].
  FT’ Het is afgelopen in Zwolle, Eindstand: 0-5.


  Maak melding

Reageer