Beleeftheater voor basisschool-groepen in Zwolle

Zwolle – De Milieuraad Zwolle organiseert van 1 november tot 24 november, in samenwerking met Bureaujan, een nieuw beleeftheater: ‘Dikke Vrienden’, voor de basisschool-groepen 4, 5 en 6 in Zwolle. Er zijn meer dan 1000 kinderen aangemeld en meer dan 35 voorstellingen ingepland.

‘Dikke Vrienden’ is een theater over bomen, zorg voor de natuur, historie en relaties tussen mens en natuur, met muziek, liedjes, avontuur, romantiek en experimenten. Hoofdrollen zijn weggelegd voor boswachter Durk en zijn vrouw Dini. Het is een eenmanstheater van Bureaujan. Een “minimusical met meedoe- dingen” zegt Jan zelf. ‘Dikke Vrienden’ is in opdracht van de Milieuraad Zwolle ontwikkeld voor de Zwolse basisscholen en wordt mede mogelijk gemaakt door Delta Wonen, Gemeente Zwolle en Landstede. Het project wordt begeleid door vrijwilligers en studenten.

Het levensverhaal van Durk biedt een terugblik in de tijd en natuurlijk ook een blik in de toekomst. Alles verandert, maar niet de bomen; als er maar goede boomwachters zijn. De kinderen leren kijken en vooral “ienvoudig geniet’n, dan wörtet bos nog dieperder,” aldus Durk, “dat zee mien Pa ok altied”.

De kern van de voorstelling is een meedoe-circuit waar de kinderen in kleine groepjes kunnen ervaren wat het is om boomwachter te zijn. Avontuur, spelletjes en proefjes en Durk en Dini zingen met de kinderen hun Boomwachtersliederen, begeleid door “de zingende biele”. ‘Dikke Vrienden’ is een vervolg op het succesvolle beleeftheater ‘Plantinzicht!’ dat de Milieuraad Zwolle, in samenwerking met Bureaujan, in april 2008 heeft georganiseerd. Gezien het grote aantal aanmeldingen kunnen we nog enkele vrijwilligers gebruiken die het leuk vinden om met kleine groepjes kinderen om te gaan. Dikke Vrienden vindt plaats in de Kruidwisch (Doepark Nooterhof) en voor de scholen in het noorden van de stad enkele dagen in Yar Nain (Bachlaan).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer