Start Kledingbank Zwolle

Zwolle – Verkopen via marktplaats? In de kliko? In de kledingbak voor Afrika? Waarom gebruikte kinderkleding een halve wereldreis laten maken, terwijl je het ook aan behoeftige Zwollenaren kunt schenken? Dat kan namelijk via de nieuwe Zwolse kledingbank. 

kleding.jpg

Vanaf januari 2011 zal de eerste uitgifte zijn. Heeft u nog baby- en/of kinderkleding liggen die nog best een nieuw leven verdienen? Dan kunt u deze vanaf nu inleveren aan de Ruusbroecstraat 205. Goed voor de medemens en goed voor het milieu; twee vliegen in één klap! Heeft u overigens gebruikte kleding die niet meer te dragen is? Gebruik deze dan als poetslap, knutselstof of bijvoorbeeld als vulling voor kussentjes. Voor meer informatie over de kledingbank kijkt u op www.kledingbankzwolle.nl.

We leven momenteel in een crisistijd waardoor veel mensen in de financiele problemen gekomen zijn en zichzelf en hun kinderen niet meer van kleding en schoeisel kunnen voorzien. Dit is een van de hoofdredenen waarom de kledingbank in Zwolle gestart wordt. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding in Zwolle.

Doel is deze gezinnen te voorzien van bruikbare kleding die wij gratis uitdelen. Eind september 2010 heeft de kledingbank Zwolle zijn deuren geopend. Wij zitten op de Ruusbroecstraat 205. In eerste instantie gaat de kledingbank alleen baby en kinderkleding uitdelen t/m maat176. In een latere fase starten we ook met volwassen kleding. Naast kinderkleding kunt u bij ons wel uw volwassen kleding inleveren.

Om in aanmerking te komen voor kleding dient U zich eerst aan te melden bij een hulpverlenende instantie. De Kledingbank Zwolle werkt met een netwerk van hulpverleners de zgn. doorverwijzers. Deze organisaties en instanties leggen contact tussen U als klant en de Kledingbank. U kunt na een doorverwijzing telefonisch een afspraak maken met de Kledingbank. Iedereen die daarvoor in aanmerking komt, kan 1 maal per kwartaal dus vier keer per jaar, een bezoek brengen aan de Kledingbank en kleding komen uitzoeken. U dient zich ten alle tijde via een van de hulpverlenende instanties aan te melden. U dient daar een verwijsbrief in te vullen en deze bij de Kledingbank in te leveren. U kunt zich dus niet rechtstreeks opgeven bij de kleding bank. Het tonen van een schriftelijke doorverwijzing en legitimatie is een vereiste.

Heeft u vragen laat het ons weten en stuur een e-mail naar: info@kledingbankzwolle.nl

Als u in bezit bent van een ingevulde en ondertekende verwijsbrief dan kunt u telefonisch contact opnemen met de Kledingbank voor het maken van een afspraak om de kinderkleding uit te zoeken. Bel 06 – 12565648 (Margreet Klooster) en/of 06-19072941 Alice Verbaten. Danwel een e-mail sturen naar aanmelden@kledingbankzwolle.nl

We hebben kinderkleding t/m maat 176.

Graag wel uw gemaakte afspraak nakomen; de vrijwilligers verwachten u. Als u niet tijdig op uw afspraak kunt zijn, wilt u dit dan melden?

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer