VLO Knotseizoen weer van start

Zwolle – De VLO (werkgroep Vrijwillig Landschap Onderhoud Zwolle) gaat vanaf november weer een nieuw knotseizoen in. De plannen zijn gemaakt en het knotprogramma is overvol.

img_8380_copy.jpg

Er zijn ook zoveel wilgen in Zwolle om te knotten! Dat komt mede doordat de VLO (gelukkig) nieuwe bomen mag aanplanten. Dit betekent wél dat de bomen na 3 á 4 jaar geknot moeten worden. Op sommige plekken groeien ze als kool! Ook zijn er nieuwe aanvragen van eigenaren van land met wilgen, om deze bomen te onderhouden. Het resultaat is dat de VLO dit knotseizoen weer een flinke lijst met werkplekken heeft. Er gaat geknot worden in onder andere Zwolle-Zuid, Spoolde, Windesheim, Berkum, Stadshagen etcetera. Wil je ook meedoen? Er is altijd wel een plek bij jou in de buurt. En anders moet je er een stevige, maar gezonde fietstocht voor over hebben om mee te knotten. De VLO begint op zaterdag 6 november 2010 met het snoeien van een stuk griend op het landgoed Windesheim. Dit is ook de locatie waar de VLO de landelijke Natuurwerkdag verzorgt.

Voor deze dag kunt u zich aanmelden via ww.natuurwerkdag.nl. Vanaf zaterdag 13 november 2010 gaat er elke zaterdagochtend geknot worden van 9.00 uur tot 12.30 uur. Je bent altijd welkom om mee te doen! Het knotprogramma staat op de website van de Milieuraad. Informatie: vlo@milieuraadzwolle.nl of bij Herman ten Den, telefoon: 038-853 58 39.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer