Indrukwekkende première Meisjesinternaat Vredestein

Zwolle – Vrijdagavond vond in de uitverkochte theaterkerk van The Young Ones aan de Bisschop Willebrandlaan de première plaats van de theatervoorstelling Meisjesinternaat Vredestein. De meidengroep kreeg na de voorstelling van het publiek een langdurige staande ovatie.

vrede_1-1.jpg

De theatervoorstelling Meisjesinternaat Vredestein werd in één week gemaakt. Gedurende zeven dagen en zeven nachten sloten de veertien jonge actrices, tussen de 15 en 25 jaar, zich samen met regisseur Jeroen Kriek en zijn team van professionals op tussen de veilige muren van Theater de Kerk. Tijdens deze intensieve marathon werd de hele voorstelling geschreven, geënsceneerd en gerepeteerd. Als in een snelkookpan werden de actrices getraind, gecoacht, geregisseerd en klaargestoomd voor de première. Aan de meiden was vrijdagavond niet te merken dat ze een paar dagen geleden nog geen kennis van het theaterstuk hadden. Ze waren uiterst geconcentreerd en zaten intens in hun rol. Een geweldige prestatie met een verbluffend resultaat!

 vrede_5-1.jpg

vrede_2-1.jpg

 vrede_12-1.jpg

 Meer nieuws en foto’s via Lees Verder… 

Veertien meisjes delen een slaapzaal op de tweede verdieping van het strenge, Katholieke Meisjesinternaat Vredestein. Een vrouwenwereld met haar eigen regels en keiharde mores. De hiërarchie van het internaat komt overduidelijk naar voren, met alle ongeschreven regels die daarbij horen. Een nieuw meisje krijgt geen kans om in de bestaande groep te integreren. Misschien herkenbaar, maar ook schrijnend om te zien hoe hard een vaste meidengroep kan reageren op een verandering. Dat wordt het nieuwe meisje LUID EN DUI DE LIJK kenbaar gemaakt. Afgewisseld met dromerige videobeelden die het verhaal complementeren, dat een lesbische verhouding wordt belicht en passende muziek wordt duidelijk wat zich in het internaat afspeelt. De meisjes proberen zich heimelijk een beeld te vormen over het leven wat zich daarbuiten afspeelt. Van wat hen te wachten staat. Straks.

vrede_4-1.jpg

Jeroen Kriek

Regisseur/ theatermaker Jeroen Kriek (1961) werkt met jonge acteurs voor een jong publiek. Hij verbindt de rauwe werkelijkheid van het leven aan gestileerde theatervormen en maakt de zoektocht om greep te krijgen op het eigen leven en het eigen functioneren tot een metafoor voor het menselijk handelen. Kriek is in Zwolle bekend als een van de leermeesters van Festival ZwArt.

Speeltijden:
Zaterdag 30 oktober 16:00 & 20:00 uur
Zondag 31 oktober 16:00 uur
Vrijdag 5 november 20:00 uur
Zaterdag 6 november 16:00 & 20:00 uur
Zondag 7 november 16:00 uur

The Young Ones
is het broeinest voor jong theatertalent in Oost-Nederland, gevestigd in de Theater de Kerk; voormalig St. Michaelskerk te Zwolle. Jonge talentvolle spelers en makers worden uitgedaagd en krijgen de ruimte om zichzelf en hun talent te ontwikkelen onder professionele begeleiding en coaching op gebied van podiumkunsten en multimedia.

The Young Ones richt zich op produceren van professionele voorstellingen en theaterprojecten met jongeren tussen de 15 en 25 jaar uit Oost-Nederland. Onder leiding van artistiek directeur Jeroen Kriek worden vanuit actuele thema’s, energieke en eigenzinnige (muziek)theatervoorstellingen op de planken gezet.

vrede_3-1.jpg 

vrede_7-1.jpg

 vrede_8-1.jpg

vrede_9-1.jpg

vrede_10-1.jpg

vrede_13-1.jpg

vrede_11-1.jpg 

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Een tip voor alle gemeenteraadsleden die zich willen informeren over de betekenis en beleving van cultuur & jongerencultuur en wat dat oplevert voor deelnemers, spelers, crew en natuurlijk het publiek!
  Ga dat zien!
  (dat geldt natuurlijk ook voor andere inwoners van Zwolle)


  Maak melding

 2. Niek heeft helemaal gelijk!
  Wanneer je schrapt in cultuur raak je dit soort mooie initiatieven kwijt die het voor jongeren mogelijk maakt om meer uit hun talent te halen. Ook voor alle jongeren die dit “gewoon” willen doen omdat ze het leuk vinden om te spelen.
  Succes met het mooie initiatief “The Young Ones”
  ** natuurlijk kan het ook zonder subsidie;)**


  Maak melding

 3. Wederom een geweldige produktie,heeeeel erg goed gespeeld door 14 jonge energievolle meisjes.
  Overigens een leuk avondje uit in theater “de kerk”.


  Maak melding

 4. Wat een geweldige prestatie. Intens theater, grotendeels door de meiden (zeg maar: actrices) zelf vorm gegeven. Amateurtoneel in optima forma.  Maak melding

 5. Erg leuk dat het publiek zo enthousiast, en positief was ! Aankomend weekend spelen we ook weer, er zijn nog kaarten beschikbaar via de site kun je kaarten reserveren ; http://www.theateryoungones.nl .Hierop kun je ook berichten filmpjes en foto’s zien van de spelers en hoe het er aan toe gaat in de kerk 🙂

  Het is echt de moeite waard om te komen !

  xx Arlette Beld (een van de spelers uit Meisjesinternaat Vredestein)


  Maak melding

 6. Afgelopen vrijdag het genoegen gehad de premiere bij te wonen. Enigszins krapjes op de banken zittend was het een ontroerende, grappige, sterk gespeeld toneelstuk. Wat ik vooral mooi vond was het spel van de meiden en de overgangen met de films.
  Hulde voor dit project!


  Maak melding

Reageer