Davey van der Sluis naar COC Songfestival

Zwolle – ‘Denken dat ik anders ben’ is de titel van het liedje waarmee Davey van der Sluis COC Zwolle vertegenwoordigt bij het COC Songfestival op 27 november in Vlissingen.

davey.jpg

Davey schreef de tekst van het liedje zelf, op bestaande muziek. Het nummer werd vrijdagavond gepresenteerd tijdens de Playbackshow in COC Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 50
 1. Als je van jezelf denkt dat je niet “anders” bent en als je vind dat anderen dat ook zouden moeten denken, dan moet je zeker geen apart songfestival exclusief voor homo’s gaan organiseren lijkt me zo.


  Maak melding

 2. worden er ook niet genoeg feestjes e.d. voor hetero’s georganiseerd? en lees je de titel van het liedje wel goed. Denken dat je anders bent, en niet denken dat je niet anders bent. Oftewel, dat waar heel veel jongens en meiden voor hun coming out last van hebben. Want reken maar dat je je anders voelt. En weet je hoe dat komt? omdat je vaak anders behandeld wordt. Dat begint vaak al op de basisschool (in mijn geval)


  Maak melding

 3. Beste Wally, Als jij een feestje kunt noemen dat uitsluitend voor hetero’s zou zijn moet je dat bij het Meldpunt discriminatie aangeven hoor, want dat is pure discriminatie.
  Ik probeer alleen maar te zeggen, als je jezelf afzondert door een speciaal homosongfestival te organiseren bevorder je je eigen intregatie niet echt hoor.


  Maak melding

 4. @ Observer er word ook een junior songfestival georganiseerd. Waar jij zeker niet aan mee mag doen (ik ook niet) is dat dan leeftijdsdicriminatie. Vorig jaar zag ik ook iets van een senioren songfestival. Mag dat dan ook niet meer. Overigens geloof ik als jij je had aangemeld als hetero (ga ik maar van uit), voor dit festival had je misschien best mee mogen doen, je had dan waarschijnlijk buiten mededinging mee gedaan.
  Durf je er wel binnen te stappen bij het coc. Loat Goan.


  Maak melding

 5. HOMO-zijn is niet natuurlijk… kijk maar in de (echte) natuur. Dat we het tolereren/accepteren is wat anders.

  Kennelijk willen homo’s toch vooral anders zijn, anders hadden ze geen eigen homo-songfestival.

  Het ECHTE songfestival heeft in de persoon van Gerard Joling als eens een echte homo ons land laten vertegenwoordigen. Dus totale onzin om dat nu anders te doen.

  De vergelijking met het junior songfestival gaat trouwens ook niet op: daat zitten ook jonge homootjes bij (die het zelf misschien nog niet weten).

  Kortom: homo’s plaatsen zich (weer eens) buiten de maatschappij en zijn vooral anders… maar dat wisten wel al lang! En dus blijven we ze gewoon anders behandelen…


  Maak melding

 6. Het gaat mij er om dat waarom mag er voor de ene catogorie mensen (jongeren, senioren (waar misschien ook wel homo’s bij zitten die nooit uit de kast hebben durven komen), wel een songfestival georganiseerd worden en voor deze groep niet.
  Want aan beide festivals mag ik gezien mijn leeftijd ook niet mee doen.  Maak melding

 7. Nou ja zeg, wat een domme reacties. Het is wat mij betreft heel simpel. FC Zwolle supporters zonderen zich af in het stadion, boekenliefhebbers zonderen zich af in de bieb, studenten in de kroeg en nou ja, laat homo’s dan ook lekker hun gang gaan.


  Maak melding

 8. @Oepzz. Eigenlijk zou ik niet moetern reageren op deze vooral heel erg domme reactie! Ten eerste is homoseksualiteit niet onnatuurlijk. Dat is allang bewezen en het komt wel degelijk in de natuur voor. Onder dieren is homoseksualiteit ook een algemeen voorkomend verschijnsel. Allang onderzocht en allang erkend. Dat jij zo tolerant bent en het accepteert, waarom lukt het je dan toch om iemand, of meerderen, nu te kwetsen?

  Het is GEEN homo-songfestival maar een COC-Songfestival, en ja daar mag jij ook gewoon aan meedoen! maar gezien jouw houding zie ik je dat echt niet doen. Volgens mij ben je zelfs nog nooit bij het coc binnen geweest. Want ook daar ben je welkom!

  En gezien je statement, het voelt bijna als een oproep ‘En dus blijven we ze gewoon anders behandelen… ‘ vind ik eigenljik dat je reactie allang door dit weblog verwijderd zou moeten zijn!  Maak melding

 9. @Wallie, ben het met je eens. Oepzz moet maar eens gaan kijken bij het coc. Maar denk inderdaad niet dat hij je uitnodiging aan zal nemen.


  Maak melding

 10. Ingrid, jij vertroebelt de discussie een beetje door homodiscriminatie te vergelijken met leeftijdsdiscriminatie.
  Bij het Sinterklaasfeest van mn kinderen vroeger moest ik als ouder achter in de zaal in het donker blijven staan en ik heb me nooit gediscrimineerd gevoeld, omdat ik de logica er duidelijk van inzag.
  Anders zou het zijn als ik bij een feestje weggestuurd zou worden omdat ik niet zou kunnen aantonen dat ik hetero (of homo) was.
  Ik denk dat daar de wet op de discriminatie ook voor bedoeld is.
  Als Wally dus (enigzins beschuldigend) zegt dat er ook genoeg evenementen uitsluitend voor hetero’s worden georganiseerd ben ik heel benieuwd welke feestjes dat zijn en of ze niet tegen de wet zijn.
  Verder krijg ik de indruk als je hier niet meteen handenklappend alle homo evenementen-initiatieven begroet dat je meteen al een potentionele homohater bent.
  Dat ben ik dus niet, ik zie weinig verschil tussen hetero’s en homo’s of het moet de lengte van hun tenen zijn?


  Maak melding

 11. @Observer Je hebt gelijk wanneer je stelt dat er geen feestjes worden georganiseerd waarbij homo’s worden weggestuurd. Niettemin denk ik dat er wel een hoop feestjes c.q. gelegenheden zijn waar de sfeer op zijn minst niet homovriendelijk is.
  Integratie kan in mijn ogen nooit betekenen dat mensen er hun eigenheid voor moeten opgeven. Helaas wordt homosexualiteit nog steeds (zie ook reactie Oepzz) als abnormaal beschouwd. Daarom is een organisatie als het COC nodig, als belangenorganisatie, maar ook als ontmoetingsplaats. Mensen gaan uit om zich te ontspannen. Wat is er dan tegen dat homosexuelen het prettig vinden om naar COC-avonden te gaan?
  Waarom wind jij je daar zo over op?


  Maak melding

 12. @ Observer, ik heb het helemaal niet over homodiscriminatie, hoewel ik van personen uit mijn eigen omgeving weet dat je door sommigen, als homo zijnde met de nek aangekeken wordt. Ik voor alleen maar voorbeelden op, waarbij door in dit geval leeftijd uitgesloten wordt. En inderdaad doordat je door sommigen met de nek aangekeken wordt, ga je als homo naar het coc omdat je daar mag zijn wie je bent. Ook jij als hetero mag daar zijn wie je bent.


  Maak melding

 13. Dame, ik ben het helemaal met je eens, behalve dat ik me op zou winden, dat doe ik in het dagelijks leven al weinig en zeker op een weblog niet.
  Het enige wat ik zeggen wil, (ik zal daar wel niet duidelijk genoeg in zijn geweest dan) dat welk evenement dan ook, uitsluitend georganiseerd voor mensen met een bepaalde sexuele geaardheid niet de gewenste intregratie bevorderen. Dame kun je hiermee leven? groet, Observer


  Maak melding

 14. @observer. Ik had het misschien anders moeten zeggen. Mijn reactie was niet beschuldigend bedoelt. Wat ik eigenlijk bedoel is dat iedereen gelijkgestemden opzoekt. Gezien gezamenlijke interesses etc etc. En ja, sommige dingen die jij leuk vind hoef ik niet heen en andersom ook niet.

  Voor de goede orde wil ik ten eerste kwijt dat er nergens in het artikel gesproken wordt over een HOMO-songfestival. Dat is een conclusie, een logische maar toch. Nergens wordt gezegd dat jij als hetero niet welkom bent. Ik ben zelf geen coc bezoeker, absoluut niet zelfs. Ik verblijf zelfs helemaal niet zo in het homo-wereldje. Maar dat betekent niet dat ik niet weet van het hoe, wat, waar en waarom. En ik word er zelf ook op aangekeken natuurlijk, of ik er nou aan deelneem of niet. En word, gezien een andere reactie hier dus anders behandeld omdat een kleine groep ‘mede homo’s’ zich ‘anders’ gedraagt? In dit geval de coc-bezoeker met zijn eigen songfestival. Want vergeet niet, één op tien!!

  Ik reageerde dan ook vanuit mijn gevoel. Ik besef terdege dat ik anders ben. En dat geldt denk ik voor half homo nederland. Maar anders zijn en anders behandeld worden zijn twee dingen.

  Maar weet je hoe donders lastig het is om anderen je als niet anders te laten beschouwen? Daarom zei ik ook dat dat begint in je kinderjaren terwijl je er zelf nog niet eens weet van hebt en die andere kinderen waarschijnlijk ook nog niet eens. Blijkbaar zit dat in de natuur dat anderen vinden/voelen dat je anders bent? Om die natuur er weer even bij te halen 😮

  En wat dat onnatuurlijk betreft, was dat maar zo. Dan had ik er wat aan laten doen. Want je wilt niet horen hoe vaak er gezegd wordt dat het je eigen keuze is. Als ik had kunnen kiezen dan had ik toch niet de moeilijkste weg gekozen??;) Ik bedoel, wie wil er nou anders zijn?


  Maak melding

 15. Ingrid, Ook uit de media valt op te maken dat homodiscriminatie weer oplaait.
  Dat is jammer want ik had de indruk dat er in Nederland een behoorlijke homo acceptatie ontstaan was.
  Ik keur dat sterk af maar ik vraag mij tegelijkertijd af of het terugtrekken in je eigen veilige bolwerkje de oplossing biedt


  Maak melding

 16. @Observer
  In mijn beleving zijn homo’s behoorlijk geïntegreerd; in ieder geval voor zover ík integratie belangrijk vind. Laat iedereen zijn eigen leven leiden zolang anderen daar geen last van hebben. Ik heb dus ook geen moeite met nichterigheid en een andere levenswijze (cruisen e.d.).
  Homo acceptatie is een betrekkelijk begrip. Ik denk dat vele homo’s uit deze omgeving kunnen bevestigen dat het nog steeds niet vanzelfsprekend is om “uit de kast” te komen. Een tijd geleden stond er een groot artikel in de Volkskrant over vier jonge gereformeerde homo’s uit deze streek. Dat waren geen vrolijk verhalen.
  En wat Wallie zegt is ook een waarheid als een koe: ook al vind je jezelf niet “anders” en zijn anderen die dat bepalen.


  Maak melding

 17. @observer, dat is helaas wat er op dit moment gebeurt. En dat is heel erg jammer want ooit waren we het meest openminded land ter wereld. Helaas zijn er landen die ons wat dat betreft bijna voorbij streven. En in de media hoor je inderdaad van homodiscriminatie, maar ook van homo-geweld. Er zijn het afgelopen jaar in A’dam meerdere homo’s in elkaar geslagen om hun homo zijn. Ook ik kan je heel veel dingen noemen die ik als discriminatie kan beschouwen. Maar ik wil dat niet altijd. Word ik voor homo uitgescholden dan voel ik dat wel, maar ik denk dan ook altijd ‘ga je me ook nog iets vertellen dat ik nog niet weet?’:o

  Ik zit ‘gelukkig’ niet in dat bolwerkje. En ja, ik loop gewoon hand in hand door Zwolle en het valt me op dat dat hier gewoon kan. Al krijg je soms wel een rare blik. Wat dat betreft hulde voor deze stad. Trouwens, is het bij jullie wel bekend dat zwolle een van de steden is met gemiddeld de meeste homo’s? Dat is natuurlijk niet voor niks, zegt ook wat over de tolerantie van deze stad! 😀


  Maak melding

 18. Trouwens, is het bij jullie wel bekend dat zwolle een van de steden is met gemiddeld de meeste homo’s?

  Dat is natuurlijk de wens van de eigen gedachte, of worden homo’s tegenwoordig geregistereerd?
  Wat een onzin! Je maakt het alleen maar erger Wallie.


  Maak melding

 19. @marcello, sorry het was positief bedoeld. Want het is ooit onderzocht naar aanleiding van leden van coc en gaybladen. Maar goed, dat is ook maar relatief en een moment opnamen. Ik wilde alleen maar benadrukken dat het naar mijn idee in deze stad geen problemen geeft. Maar helaas….


  Maak melding

 20. Beste Wally, ik weet vanuit mn eigen familiekring hoe groot de worsteling kan zijn om je ware aard te tonen, met alle vooroordelen van de naaste omgeving van dien.
  Ik heb aan mijn vorige schrijfsels niets meer toe te voegen, ze zijn niet homo-onvriendelijk bedoeld alleen slechts ter waarschuwing dat je jezelf als homo ook geen etiketje op moet gaan plakken. Dat werkt vaak averechts op mensen die vanuit levensovertuiging of vanuit gewone groepsstoerheid een hekel aan andersgeaarden hebben
  Ik wens je veel sterkte, wijsheid en veel fijne mensen om je heen, groet, Observer.


  Maak melding

 21. Maar goed, einde discussie want blijkbaar maak ik het alleen maar erger.

  Vind het fijn dat sommigen hier begrijpen wat ik zeg en erg jammer dat sommigen er een hele andere mening op na houden.

  Denk inderdaad dat het beter is om het hierbij te laten want anders ga ik uit gevoel reageren en dat is niet altijd de juiste reactie.

  Fijne zondag 🙂


  Maak melding

 22. slechts ter waarschuwing dat je jezelf als homo ook geen etiketje op moet gaan plakken. Dat werkt vaak averechts op mensen die vanuit levensovertuiging of vanuit gewone groepsstoerheid een hekel aan andersgeaarden hebben

  Observer, ervan uitgaande dat we maar één leven hebben, zou ik homo’s niet adviseren om hun leven te richten naar de wensen van de door jouw beschreven mensen. Wanneer zijn die tevreden? Als homo’s keurig trouwen, altijd bij elkaar blijven, elke zondag tweemaal naar de kerk, een net pak aan, geen frivoliteiten etc. Het advies is in ieder geval vooral niet op te vallen. Dat noem ik geen integratie, maar volledige aanpassing aan de normen van anderen.


  Maak melding

 23. Dame, waarom sla je nou weer helemaal door de andere kant uit als ik alleen maar zeg en bedoel, “Stigmatiseer je zelf nou niet”
  Het steriotiep van de brave burger wat jij nou weer schetst laat nou juist weer zien hoe we elkaar niet in een hokje moeten duwen.
  Ik bespeur hier op deze weblog vaak de tendens van sommigen om opmerkingen van anderen zodanig weer om (bij) te buigen zodat ze weer voedsel voor nieuwe kritiek gaan vormen


  Maak melding

 24. @observer,

  Ik bespeur hier op deze weblog vaak de tendens van sommigen om opmerkingen van anderen zodanig weer om (bij) te buigen zodat ze weer voedsel voor nieuwe kritiek gaan vormen

  Ligt dat misschien ook aan de manier van jou schrijven.

  En misschien ben jij ook wel bij een vereniging aangesloten waarvan ik denk, je deze groep belemmert de voortgang of integratie van……….. vul zelf maar in. En ik misschien ook wel.


  Maak melding

 25. Er zit enige ruis in de discussie door de gevoeligheden, soep eet je niet heet en schrift kan bepaalde emotie weleens teveel benadrukken. Ik zie geen intolerantie of haat in bovenstaande berichten, hooguit een verschil van referentie en inzicht, mijn -op persoonlijke basis- verzoek is om de bal te blijven spelen 😉 ’t is maar een voorstel

  (@drama: dat persoonlijk was speciaal voor jou hahaha)


  Maak melding

 26. Ingrid,

  En misschien ben jij ook wel bij een vereniging aangesloten waarvan ik denk, je deze groep belemmert de voortgang of integratie van……….. vul zelf maar in. En ik misschien ook wel.

  Dit soort onnodige en nergens op gebaseerde insinuaties maakt de discusie niet zuiverder en al helemaal niet prettiger


  Maak melding

 27. @Observer
  Excuses als je door mij het gevoel kreeg in een hoek gezet te worden. dat was niet mijn bedoeling. Ik begrijp heus wel dat je geen homohater bent en dat je alleen wilt waarschuwen dat homo’s zich in het “volle leven” (whatever that me be) moeten blijven begeven.
  Toch is dat wel waarop ik reageerde. Ik begrijp namelijk ook de behoefte van sommige homo’s aan een veilige plek “onder elkaar”. Daar is niets mis mee en het belemmert de integratie (misschien wel juist) niet. Zo’n COC-songfestival is waarschijnlijk gewoon als gezellig avondje bedoeld, zoals ook elke voetbalclub regelmatig iets dergelijks organiseert. Hoop dat ik met deze reactie mijn standpunt wat heb verhelderd.


  Maak melding

 28. @observer:
  Jij vind dat ik de discussie uit zijn verband trek, wat doen jou reactie’s dan. Ik denk dat door de toename van het aantal incidenten waarbij homo’s het slachtoffer zijn, zij zich steeds meer in hun eigen gemeenschap gaan terug trekken. Hoe jammer ik dit ook vind, en zij waarschijnlijk ook.

  dan moet je zeker geen apart songfestival exclusief voor homo’s gaan organiseren lijkt me zo.

  Verder krijg ik de indruk als je hier niet meteen handenklappend alle homo evenementen-initiatieven begroet dat je meteen al een potentionele homohater bent.

  Het enige wat ik zeggen wil, (ik zal daar wel niet duidelijk genoeg in zijn geweest dan) dat welk evenement dan ook, uitsluitend georganiseerd voor mensen met een bepaalde sexuele geaardheid niet de gewenste intregratie bevorderen.

  ik zie weinig verschil tussen hetero’s en homo’s of het moet de lengte van hun tenen zijn?

  En dan vind je dat ik de discussie uit zijn verband trek.


  Maak melding

 29. @Dame, hartelijk dank voor je toelichting, ik kan me er geheel in vinden.
  Ik kan me heel goed voorstellen dat COC leden onder elkaar een gezellige avond willen hebben.
  En indien ik in welke vorm dan ook een connectie met één van hen zou hebben zou ik er ook zonder bezwaar heen gaan hoor.
  Maar hoe gevoelig het onderwerp nog steeds is blijkt wel uit het feit dat gedurende de gehele zaterdag er geen enkel commentaar bij dit topic is gezet, totdat die nare en kritische Observer “de dans” opende.
  Ps, en een excuus is niet nodig hoor. m. vr. groet, Observer


  Maak melding

 30. @Ingrid, Als je het niet erg vind doe ik aan jouw Ping-pongspel niet meer mee.
  ik wil me in mn antwoord aan jou dan ook graag beperken door je te wijzen op mn laatste reactie op Dame.


  Maak melding

 31. @ Observer.
  Zo houden we elkaar een beetje bij de (wijze) les, volgende keer trap ik in een wak en trek jij me eruit 🙂 (toch?) 😉 haha


  Maak melding

 32. @Observer en 1stcobra Welke rol in dit spel hadden jullie voor Dame en Ingrid in gedachten. Of hebben jullie er liever geen dames bij?;)


  Maak melding

 33. @Dame? nou?…de rol van galante vrouwenredder is me op het lijf geschreven hoor, haha, maar veel vrouwen weten zichzelf tegenwoordig heel goed te redden he?
  ( en ik ga echt niet weer een open deur intrapen hoor):):):)


  Maak melding

 34. mmmmmm…ik visualiseer een beetje in de wilde weg……mmmmmmmmmmm…….ik heb het:

  Laat ik niet de alom geroemde Dame en Ingrid, die precies weten wanneer zij gas moeten geven en wanneer zij op de rem moeten trappen (richting aangeven bij veranderen van richting is hier niet nodig) niet vergeten. Ik verwacht van hen dat zij (zoals altijd..) natuurlijk alle hulp, verdraagzaamheid en positief kritische houding blijven leveren! :-*


  Maak melding

 35. Nou Observer en 1stcobra. Ik ben meer dan tevreden over jullie gebleken broederschap en onderlinge solidariteit, zeker in relatie tot dit topic!:)


  Maak melding

 36. Ik sluit nu af, en ik ga mezelf een Beerenburg inschenken, en ik ga proosten op het succes van Davey, ….een fijne avond allemaal:):)


  Maak melding

 37. @ observer, ondanks dat we niet op alle fronten eens waren. Is het belangrijkste van dit alles, wat mij betreft, dat diegene die op dit topic gereageerd hebben het met respect deden naar elkaar toe, en naar de hoofpersonen in dit topic.


  Maak melding

Reageer