VV Berkum onderuit tegen Staphorst

Zwolle – VV Berkum heeft in de thuiswedstrijd tegen Staphorst een verdiende 0-3 nederlaag geleden. De gasten waren feller en gretiger, combineerden beter en gingen bovendien efficiënt met de kansen om. Hoewel ook Staphorst de sterren niet van de hemel speelde gingen de bezoekers terecht als winnaar van het veld.

“We hebben vandaag niets verdiend om zelfs maar aanspraak te maken op een punt,” was de sombere maar realistische conclusie van Berkum-coach Michel van Oostrum na afloop. De trainer wilde het grote aantal blessures in zijn selectie niet als excuus aanvoeren, maar moest daardoor wel veel dingen veranderen. “We hebben, tegen mijn natuur en tegen de natuur van Berkum in, gekozen voor een wat behoudender tactiek dan normaal maar dat hielp duidelijk ook niet.” Van Oostrum haalde overigens het einde van het duel niet op de bank, want zo’n 10 minuten voor het einde stuurde scheidsrechter Boringa hem op aangeven van de grensrechter met een rode kaart van het veld. Velen dachten dat er sprake was van aanmerkingen op de leiding, maar dat bleek niet het geval. “De scheidsrechter zei na afloop dat ik niets had miszegd maar volgens de grensrechter was ik één keer te vaak buiten mijn gebied aan de zijlijn gekomen,” aldus de Berkum-coach.

Staphorst liet, na vijf verliespartijen op rij, zien dat het orde op zaken  wilde stellen en ging fel van start. In de beginfase van het duel dachten veel Berkum-supporters dat de bezoekers daarbij te hard ingrepen toen Chris van der Meulen met twee armen omlaag leek te worden getrokken, maar de scheidsrechter liet doorspelen.

De bezoekers kregen een tegenslag te incasseren toen Staphorst-spits Paul Smid na ongeveer een kwartier ongelukkig botste met keeper Mathijs Bouwhuis en hij ernstig geblesseerd bleek. Smid moest zelfs met een brancard van het veld en daarna met een ambulance naar het ziekenhuis. Daar werden foto’s van heup en rug gemaakt, maar na de wedstrijd was nog onduidelijk wat de aanvaller mankeerde.

Smid werd vervangen door Frank Kuurman en die deed dat op een voor Berkum onaangenaam goede manier. Na een half uur had Kuurman al een goede scoringskans uit een goede voorzet van Bennie Veldhoen, maar dat kon toen nog onschadelijk worden gemaakt. Enkele minuten later echter greep de Berkum-defensie niet in en toen rondde invaller Kuurman wel af: 0-1.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen Veldhoen met een ‘zondagsschot’ voor de 0-2 zorgde. Op dat moment was Bjorn Rellum, normaliter actief in het tweede elftal, bij Berkum in de spits gekomen in de plaats van Georgie Huisman. Hoewel Rellum een aantal keren werd vrijgespeeld wist ook hij het doel niet te treffen. Berkum bleef het proberen maar bracht keeper Klaas Schra niet in de problemen. In de slotfase schudde Leon Kosse behendig de Berkum-defensie van zich af waarna hij voor de 0-3 eindstand zorgde.

Door deze nederlaag is Berkum nu naar het ‘rechter rijtje’ in de ranglijst van de Hoofdklasse C gezakt, met 11 punten uit 8 wedstrijden. Volgende week moet de ploeg uit naar het hoog geklasseerde ACV en nu er elke week zoveel basisspelers in de selectie ontbreken zal het voorlopig niet makkelijk zijn om punten te pakken. “Normaal heb ik een hekel aan de winterstop, maar nu zeg ik: Kom maar op met die sneeuw,” verzuchtte trainer Van Oostrum na zijn analyse.

Berkum-Staphorst, 30 oktober 2010
Eindstand: 0-3 (0-1)

Doelpunten: 34. Frank Kuurman (0-1), 45. Bennie Veldhoen (0-2), 85. Leon Kosse (0-3)
Gele kaarten Staphorst: Hermen Hogenkamp, Harm Jan Tip
Rode kaarten Berkum: Michel van Oostrum (trainer)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Kees Dorgelo, Jefrey Pohowainjaan, Edmund Mijnheer (74. Onno Tammeling), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Felix Hermsen, Hiro Gnanapragrassam, Georgie Huisman (45. Björn Rellum), Bram Roelofs, Dennis Horstman (63. Richard Bouwmeester)

Opstelling Staphorst: Klaas Schra, Stefan Freriks, Niklas Hof, Ruben Peltjes, Hermen Hoogenkamp, Martijn Bakker, Leon Kosse, Martijn Brakke (66. Camiel Fidom), Paul Smid (15.Frank Kuurman), Harm Jan Tip, Bennie Veldhoen (81. Rurik Wind),

Artikel delen:

Reageer