Gelukkige overwinning van CSV

Zwolle – Tot 8 minuten voor het einde leidde de SC Lutten nog met 0-1 en de jonge ploeg leek de eerste uitoverwinning te gaan behalen. Toch was het CSV ’28 dat uiteindelijk met de buit aan de haal ging, maar verdiend was het niet.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Steen uit Wierden was het de SC Lutten die de toon zette op het regenachtige sportpark “de Verbinding”. De bezoekers waren feller en zochten vaak de kortste weg naar het doel van CSV. De eerste doelpoging van Lutten kwam van Camiel Slot. Zijn schot werd door de verdediging van CSV onschadelijk gemaakt. Daarna voorkwam verdediger Willem te Vogt een doelpunt van Mark Altena en weer even later moest CSV-keeper Wibo van Dijk attent reageren bij een schot van Bastiaan Anbergen. Nadat er 20 minuten gespeeld waren wist uitblinker Willem te Vogt eerst nog een doelpunt van de doorgebroken Camiel Slot te voorkomen, maar in de volgende minuut strafte clubtopscorer Danny Kuiper geknoei in de CSV-verdediging genadeloos af (0-1). De enige keer dat CSV in de eerste helft in de buurt van het doel van keeper Schlepers kwam, was na een half uur. Fikret Akin speelde Mayken Stolte aan en diens doorgekopte bal bereikte Guy Roger N ‘Gouan, maar die werd van de bal gelopen, voordat hij voor CSV gevaarlijk kon worden. Vlak voor rust miste Camiel Slot nog een dot van een kans, en verzuimde daarmee de SC Lutten op een grotere voorsprong te zetten.

Trainer Arnie Pot koos ervoor om in de 2e helft vol op de aanval te spelen en bracht voor een verdediger (Fikret Akin) de weer herstelde Thomas Wieringa als extra aanvaller in het veld. Dat leverde aanvankelijk alleen maar een kansje op voor Matthijs Kremer en Peter Bruintjes. Toen ook nog aanvaller Leon Steenbergen gebracht werd nam CSV ’28 gaandeweg het heft in handen en volgde er een ware belegering van de thuisploeg om iets aan de achterstand te doen.

SC Lutten voelde dat de eerste uitoverwinning eraan zat te komen en verdedigde met man en macht, soms zelfs met alle(!) spelers niet verder dan 20 meter van het eigen doel. De SC Lutten leidde nog steeds en met nog een kwartier te spelen kwam ook nog eens Mikel van der Vegt in het veld om met zijn aanvallende impulsen de eigen aanval te versterken. En eindelijk 8 minuten voor tijd viel de gelijkmaker, toen Matthijs Kremer uit een hoekschop van Thomas Wieringa raak kopte (1-1). CSV voelde dat er meer inzat en 3 minuten later kwam de ploeg via een curieus doelpunt op voorsprong. De bal werd ingeschoten en ketste via het lichaam van keeper Schlepers af op de benen van CSV-spits Matthijs Kremer, om vervolgens tussen de benen van de keeper van Lutten door in het doel te verdwijnen (2-1). In de blessuretijd kregen beide ploegen nog een kans. Leon Steenbergen wachtte in goede scoringspositie iets te lang en in de 95e minuut voorkwam Oumar Sylla op doellijn met het hoofd, dat de SC Lutten alsnog op gelijke hoogte kwam. Met deze 2-1- overwinning kreeg CSV ’28, gezien het spelbeeld, iets te veel en verzuchtte trainer Arnie Pot terecht dat de wedstrijd beslist niet goed was geweest, maar uiteindelijk wel 3 punten opleverde.

Artikel delen:

Reageer