Oud-stadsgenoot schrijft thriller over omgeving Zwolle

Zwolle – Afgelopen maand verscheen de thriller WEERZIEN van auteur Erik Zandink uit Hasselt, geboren en getogen in Zwolle-Westenholte.

erik.jpg

Het 204 pagina’s tellende boek leest als een trein en is spannend tot het einde. Het speelt zich voornamelijk af in Noordoost Nederland, o.a. in Zwolle. Deze herkenbaarheid geeft het boek iets extra’s voor inwoners van deze streek. Erik Zandink werkte twee jaar aan het boek. ‘Al lang had ik het plan om een boek te schrijven. Begin 2008 ontstond een idee en ben ik begonnen met research en opbouw van het verhaal. Daarna volgde het schrijven zelf en vervolgens het corrigeren, wijzigen en vooral veel schrappen. Het resultaat is deze spannende thriller.’

WEERZIEN gaat over misdaad, liefde en de schitterende en vreselijke verrassingen die het leven biedt. Na het verlies van zijn vrouw dreigt een man door geldgebrek nog meer van zijn leven in te moeten leveren. Om dit te voorkomen zet hij een drastische stap. Alles gaat volgens plan, tot hij contact krijgt met zijn liefde van vroeger. Het wordt een weerzien om nooit te vergeten, maar daarna gaat het mis. Hij raakt betrokken bij een moord en heeft alle schijn tegen.

WEERZIEN is o.a. te koop bij Boekhandel Westerhof (Zwolle centrum en Stadshagen), Goedhart boeken in Hasselt, via de website www.unibook.com en rechtstreeks bij de auteur (boekweerzien@gmail.com).

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Dick,

  Bertus komt niet voor in het boek. Het verhaal is fictie, het echte leven is wat minder spannend. Er komen wel diverse plekken in en rond Zwolle in voor.
  En ja, inderdaad een mooi sinterklaas- en kerstcadeau 😉


  Maak melding

 2. Haha Erik (16:49), goed man zo’n ThrillerT. Als Michael Jackson het kan maken op plaat, kun jij het zeker in boekvorm. Leuk om herkenbare dingen te lezen. Maar eens aanschaffen dan. Hoop dat je er veel verkoopt; het eerste succes is binnen, het boek is af….Grote klasse!


  Maak melding

 3. @ErikZ:
  Ik ga bij de boekhandel langs!
  Ik leg het boek klaar op de sinterklaasstapel waar ook ?Sterke Verhalen? van Lily Burggraaff op ligt. Ik steun de lokale schrijvers & ondernemers graag.


  Maak melding

Reageer