Winkelcentrum Stadshagen krijgt glazen luifel

Zwolle – Goed nieuws voor het winkelend publiek van Winkelcentrum Stadshagen. Het winkelcentrum heeft de bouwvergunning verkregen voor het aanbrengen van een luifel boven de Wade. De luifel is gemaakt van glas en ongeveer 25 meter lang en heeft een hoogte van circa 4,0 meter.

De werkzaamheden om de luifel te construeren in het centrum start aankomende maandag 1 november en in de tweede week van december zullen de werkzaamheden worden afgerond. Deze werkzaamheden zullen op werkdagen geschieden tussen 7.30 uur en 16.30 uur. Er is rekening gehouden om de overlast zoveel mogelijk te beperken voor ‘t winkelend publiek en omwonenden. In het weekend van 20 en 21 november is gepland om het frame van de luifel op zijn plaats te hijsen. Dit gebeurd balk voor balk. Tijdens deze werkzaamheden zal het winkelgebied ter plaatse (dus aan de westzijde) grotendeels worden afgesloten i.v.m. de geldende veiligheidseisen.

Het hijsen van de glasplaten zal met behulp van een hijskraan vanaf de Belverderelaan gebeuren. Ter plaatse zal het verkeer met borden en een verkeersregelaar worden omgeleid. Wel zal de arcade langs de boekenwinkel, slijterij en C1000 toegankelijk zijn voor voetgangers, waardoor het mogelijk blijft om via de Wade naar de Belverderelaan en de Werkenlaan te lopen.

Van maandag 29 november t/m zondag 5 december) worden er geen werkzaamheden uitgevoerd in winkelcentrum Stadshagen en kunt u volop uw aankopen doen in het winkelcentrum. Door het aanbrengen van een luifel aan de westzijde van het winkelcentrum, zal het windklimaat positief worden beïnvloed waardoor het nog aangenamer winkelen zal zijn in Stadshagen.

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Word dit nou net zo iets als het overdekte gedeelte in de stad?

  Word het zo niet nog meer een windtunnel… Of worden de zijkanten ook dicht gemaakt?


  Maak melding

 2. ik ben het met rss-feed reacties eens .de berijkbaarheid van de eene kant van het winkelcentrum naar de andere kant is slecht. wanneer gaat dat eens veranderen.


  Maak melding

 3. “zal het windklimaat positief worden beïnvloed waardoor het nog aangenamer winkelen zal zijn in Stadshagen”

  Nou, ik woon nu een half jaar boven het winkelcentrum (aan de kant van de Werkerlaan) en ik moet zeggen dat het niet aangenaam winkelen is. Zodra ik mijn voordeur uit stap waai ik bijna uit m’n schoenen en staat m’n haar verticaal op m’n hoofd.
  Wat een tochtgoot zeg… 😮


  Maak melding

 4. Die bereikbaarheid van het winkelcentrum heeft niets met dit topic te maken en is een onzin-discussie, een typisch welvaartsprobleem. Voor de rest heb ik het (woonachtig boven het winkelcentrum) prima naar mijn zijn. We wonen in Nederland hoor en niet op een tropisch bounty-eiland. En in Nederland waait het weleens, ach ja, zo is er altijd wat te zeuren. Het is nooit goed.


  Maak melding

 5. Nu wordt het waarschijnlijk toch nog aangenaam Winkelen in Stadshagen. Nu het volgende probleem nog. De Fietsen. Men wil tegenwoordig als het kan nog met de fiets de winkel in terwijl er aan weerszijde uitstekende stallingsmogelijkheden zijn. Je hoeft zelfs je winkelkarretje niet terug te brengen. Mensen, houdt het winkelcentrum leefbaar.


  Maak melding

 6. Ik kan me geen voorstelling maken hoe ze het nu precies willen doen. Ik lees dat de luifel aan de Westerlijke kant komt. Overkapt die luifel nu van winkel naar winkel, of staat de luifel in het verlengde van de Wade? 25 meter lang wordt de luifel en 4 meter hoog. Hoe? Geeft zo’n luifel geluidsoverlast voor de bewoners van het centrum? Ik ben aan het zoeken geweest naar tekeningen van de luifel maar kan het niet vinden. Iemand een idee?


  Maak melding

 7. Chique, nooit last van de huidige situatie gehad. Maar als er veel mensen zijn die er wel last van hebben is dit logisch. Het is prima en gezellig winkelen in ons praktische centrum.


  Maak melding

 8. Ik was altijd in de veronderstelling dat er nog een gedeelte van het winkel centrum gebouwd moest worden op het terrein waar de barakken staan. Dan is het probleem volgens mij helemaal opgelost. Maar goed hier in stadshagen is het nooit windstil.


  Maak melding

 9. 😮 Wat zonde van het geld :'(

  Een wijk met meer dan 20.000 inwoners heeft toch een fatsoenlijke W.C nodig stop daar het geld b.v in Breecamp een nieuwe W.C met goed zwembad en bioscoop en meerdere supermarkten.


  Maak melding

 10. @rudy 13:07, juist!! en alle donkere mensen stelen en mensen uit Egypte ruiken naar knoflook…ooit van een self fulfilling prophecy gehoord ?? 😮


  Maak melding

 11. 1stcobra, daar heb ik inderdaad wel eens van gehoord, maar ik heb al meer dan 10 jaar geleden voorspeld dat de opzet van deze wijk niet deugd. het getto van de toekomst! overigens ruik ik ook wel eens naar knoflook,ook al kom ik niet uit egypte.


  Maak melding

 12. @rudy, en de bloemkoolwijken uit de jaren tachtig zijn niet meer gettovormend dan deze opzet dus? Ben trouwens benieuwd of je ook kunt benoemen wat er dan zo slecht is aan de opzet van de wijk, zodat dit in evt nieuwe wijken meegenomen kan worden.


  Maak melding

 13. Misschien word het een beetje bij beetje beter, alles kan niet in 1 keer goed. Kijk maar naar W.C, zuid, grote verbouwing maar zeker geen verbetering.


  Maak melding

 14. de wethouder (destijds) margriet meindertsma was verantwoordelijk voor de sobere en eenvoudige uitstraling van de eerste woningen en dat heeft tot nu toe nog steeds het imago van de wijk en haar woningbouwprojekten bepaald. wat nodig is,meer particulier initiatief voor bouwprojekten en vooral een betere (gedurfde) architectuur. wat er nu staat is modale massa,maar blijkbaar voldoende voor mensen die er een (gezins) woning willen. investeren in een woning (in welke wijk dan ook) zou ik overingens afraden omdat de prijzen tussen nu en ca. drie jaar nog ca. 30 tot 35 % zullen dalen.


  Maak melding

 15. Denk het ook niet zus en zo. Maar ik mag eigenlijk niet meepraten, want ik ervaar er geen noemenswaardige hinder van. In Nederland waait het immers nogal snel.


  Maak melding

 16. Bijzonder dat ze dan maar een klein deel gaan ‘overkappen’, maar naar de juiste oplossing zullen hoogstwaarschijnlijk wel knappe koppen naar gekeken hebben. Daar hebben ze wel 5 jaar over gedaan trouwens 😮


  Maak melding

Reageer