Blijdschap om doelpunt komt Be Quick duur te staan

Westervoort – Als op zaterdagmiddag 30 oktober de wedstrijd AVW – Be Quick in blessuretijd is aangekomen, dreigt wat de hele middag in de lucht heeft gehangen: een bloedeloos gelijkspel met een brilstand. Toch zal dat niet de uitkomst van de middag worden. De jubel in het Zwolse kamp is groot als Joram Hendriks in de 93e minuut de bal alsnog in de touwen van het Westervoortse doel kopt. Drie punten en een vierde plaats in de stand lonken, maar dan slaat AVW alsnog terug.

Op een regenachtige zaterdagmiddag reist Be Quick af naar Westervoort. Daar onder de rook van Arnhem zal de wedstrijd gespeeld worden tegen AVW ‘66, momenteel rode lantaarndrager in de Eerste Klasse D. Een belangrijke wedstrijd voor Be Quick, want bij winst staat de ploeg weer stevig in het linkerrijtje.

Zonder Matthijs Bremmer en Viëleri Justiana, maar met Arie Smit en Joram Hendriks ontvouwt zich een schaakwedstrijd. Be Quick speelt vanuit een goede organisatie, AVW houdt vooral mensen achter de bal. Veel spektakel en kansen kent de wedstrijd niet. Be Quick-keeper Jos de Gram moet voor de rust een keer in actie komen, terwijl Frank Oosterhof namens Be Quick de lat raakt.

Na de rust probeert Be Quick wat meer druk te zetten, maar echt grote kansen creëert het team van trainer Hendriks niet. Het veld wordt er door de regen ook niet beter op en het spel van Be Quick ook niet. Het script van de middag lijkt een plot te hebben waarin 0-0 staat, maar dan begint de blessuretijd.

Als Be Quick in de 93e minuut een corner krijgt, is het verrassend verdediger Joram Hendriks die de bal in de touwen kopt: 0-1. De vreugde in het Be Quick kamp is groot, maar in de euforie vindt ook de neergang plaats. Het concentratieverlies en het verzuim om de taken ook in de laatste twee minuten naar behoren uit te voeren, leiden tot een flinke domper.

Een wanhoopsschot van AVW raakt de lat boven Jos de Gram en de terugspringende bal komt pardoes voor de voeten van een vrijstaande AVW-er. Die weet er vervolgens wel raad mee: 1-1. Een gelijkspel is dan toch nog de uitkomst van de middag. Een tegenvaller, want tegen de nummer veertien in de stand moeten normaal gesproken drie punten worden gepakt.

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Joram Hendriks, Fatih Eroglu, Thomas van den Berg, Durk-Jan Sinnema, Sander Bolt (Caleb Rahajaan), Frank Oosterhof, Nejim el Atiaoui, Jouad Akloud (Tjaka Rahantoknam), Walid Gabara, Arie Smit (Viëleri Justiana).

Trainer Bert Hendriks: “Over het algemeen waren we vandaag de bovenliggende partij, maar echt veel kansen kregen we niet. Als je dan in blessuretijd toch nog op voorsprong komt dan denk je dat de wedstrijd in de knip zit. Helaas, een wanhoopspoging van AVW levert hen toch nog een punt op.”

Doelpuntenmaker Joram Hendriks: “Zeker in de eerste helft spelen we bij vlagen goed voetbal, hoewel AVW ons ook aan de bal liet. Toch is het dan jammer dat je niet verder komt dan een bal op de lat. Na de rust proberen we wat meer druk te zetten en het speelveld te vergroten, maar vooral bij de tweede bal waren we niet scherp genoeg. Bij het doelpunt was de ontlading enorm, maar krijg je alsnog de kous op de kop. Alles bij elkaar hebben we toch een vrij aardige wedstrijd gespeeld, maar tegen een ploeg als AVW moet je winnen.”

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer