Inschrijven isolatieglas Stadshagen nu mogelijk

Zwolle – De werkgroep Duurzaam Stadshagen heeft in oktober een succesvolle startbijeenkomst over dubbelglas in het Cultuurhuis gehouden. Bijna 20 inwoners hebben informatie ontvangen over de voorwaarden, de aantrekkelijke prijs en de vervolgprocedure. Het bewonersinitiatief heeft een scherpe aanbieding dat ruim 20% lager is dan gebruikelijk.

 infoavond20hr20glas2026-10-201020-3.jpg

Het energiezuinig isolatieglas is vooral interessant voor eigenaren van huizen in de Parkbuurt en de rest van wijkgedeelte Schoonhorst (huizen tussen Beeldsnijderstraat , Bussenmakerstraat, Karveelschipperstraat en Koperslagerstraat). Begin november zijn de adressen van de eerste 20 geïnteresseerden doorgegeven aan de glaszetter.

In Schoonhorst zijn de huizen meer dan 10 jaar oud. Garantie via aannemer of glasfabrikant bestaat dan niet meer en ook is het niet mogelijk op via een verzekering de vervangingskosten bij lekkage (vocht in raam) te declareren. De werkgroep adviseert om het glas te vervangen door een glassoort met een hogere isolatiewaarde waardoor de energierekening daalt. In de huidige kozijnen is het mogelijk om HR++-glas te plaatsen. Ruimten waar de verwarming vaak aanstaat (woonkamer) zijn financieel het meest interessant om energiezuinig glas te laten plaatsen. Bijkomend voordeel is het extra geluidsisolerend is dat het bij verkoop een meerwaarde geeft aan het huis.

Op de bijeenkomst is informatie gegeven over de diverse isolerende glastypes. Er worden vier verschillende typen aangeboden: standaard dubbelglas, HR++ en enkel of dubbelzijdig gelaagd glas. Fa. Klappe uit Zwolle voert de werkzaamheden uit en de afspraken zijn te vinden op www.duurzaamstadshagen.nl . Indien u geïnteresseerd bent en gebruik wilt maken van deze aanbieding dan is het raadzaam tijdig te reageren.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Dit bericht begrijp ik volstrekt niet: zijn niet alle huizen in Stadshagen al voorzien van dubbelglas? Duurzaam bouwen is toch niet iets van de laatste jaren? Eind jaren 90 was er al een aan de overheid gelieerde club, Dubouw, in Overijssel die het duurzaam bouwen ingang moest laten vinden. Die is toen opgeheven omdat het belang van duurzaam bouwen voldoende was onderkend.


  Maak melding

 2. Ik denk dat destijds gewoon dubbelglas gebruikt in ipv HR++ om aan de norm van duurzaam bouwen te kunnen komen. Slimme ondernemer die nu in rustige tijden dit aanpakt. 20% korting en als je bv dubbelgelaagd gals neemt moet de sponning uitgevreesd worden, weg 20% 😉 is meerwerk


  Maak melding

 3. @Bericht door RonaldL, op 31 oktober 2010 om 19:14
  Ik heb ook een brief gehad.. het schijnt dat er inmiddels veel glas lek is…

  Daar heb je toch een glas verzekering voor? even aan de buitenkant een tikje en klaar 😉 Of mag dat niet? nouja hmm


  Maak melding

 4. Wij hebben ook een huis dat ruim 10 jaar oud is en bij ons zit er dus ook gewoon HR++ in de kozijnen… Snap dus ook de hele heibel erom niet, behalve dat wanneer je glas lek is je het dus nu voordelig kan laten vervangen?


  Maak melding

 5. Toevallig zaterdag iemand gesproken uit het allereerste gedeelte van Stadshagen hierover, inderdaad is daar goedkoop dubbelglas gebruikt :o:o Ik wist niet dat dit nog bestond in deze tijd! Het glas is bij een heleboel huizen zelfs al vervangen ivm lekkage. (gelukkig zit ik in de HR++ maar ook dat heeft niet het eeuwige leven natuurlijk)


  Maak melding

 6. Lekke ruiten worden niet gedekt door de glasverzekering Derk.Als men het glas goed zet met op de onderdorpel goed ondersteuning met blokje en stevig aflikt kan het heel lang mee.Het is wel zo dat in de beginjaren heel veel goedkope termophane is geplaatst er was toen veel concurentie tussen de glasleveranciers.En ja de bouw heeft daar ook op ingespeelt hoe goedkoper hoe meer winst op de woning .Men zit nu met de ellende


  Maak melding

 7. Lekke ruiten worden niet gedekt door de glasverzekering Derk.Als men het glas goed zet met op de onderdorpel goed ondersteuning met blokje en stevig aflikt kan het heel lang mee.Het is wel zo dat in de beginjaren heel veel goedkope termophane is geplaatst er was toen veel concurentie tussen de glasleveranciers.En ja de bouw heeft daar ook op ingespeelt hoe goedkoper hoe meer winst op de woning .Men zit nu met de ellende


  Maak melding

 8. Beste allen,

  Ik bemerk enkele bedenkingen bij de goede bedoelingen van dit initiatief. Het initiatief is echt vanuit bewoners van Stadshagen I voortgekomen. Door middel van bundeling van de vraag proberen zijn een scherpe prijs uit te onderhandelen bij commerciële partijen. In de nabije toekomst zijn zij bijvoorbeeld eveneens van plan om een deal te bereiken t.a.v. CV-ketels. Een en ander om Stadshagen wat duurzamer te maken en de betreffende bewoners (waar zij ook deel van uitmaken) een financieel mooie deal te bezorgen.

  Een mooi initiatief. En dat zonder een cent subsidie van de gemeente! 😉
  Doe er uw voordeel mee.

  Groeten,

  Martijn van der Veen


  Maak melding

Reageer