WVF houdt 1 puntje over aan wedstrijd tegen ASVD

Zwolle – Voor de tweede keer dit seizoen trad WVF aan tegen ASVD uit Dronten. De eerste keer was meteen aan het begin van het seizoen tijdens het Elzerman-toernooi, waar onze jongens, nauwelijks terug van vakantie, met 4-0 onderuit gingen. In een druilerig regentje begonnen beide ploegen met een mat partijtje voetbal, waarbij in het eerste kwartier vrijwel geen werk voor beide doelmannen te noteren was.

De eerste echte kans was een schot van Danny Reinders in de 15e minuut, die een klaargelegde bal van Özhan Kardag huizenhoog over schoot. Jeremy de Graaf van ASVD beantwoordde deze kans met een hard schot, dat bekwaam door keeper Michel v/d Aa werd gestopt.

In de 21e minuut ontsnapten de Blauwwitters aan een achterstand, toen de bal in een scrimmage maar half gestopt werd en van dichtbij werd ingeschoten, waarbij hij op de doellijn werd gekeerd door Hans Kamping en half Dronten een strafschop claimde. Scheidsrechter Beltman, toen nog goed leidend, liet terecht doorspelen. Toch werd ASVD steeds sterker en mocht WVF blij zijn dat de spitsen elkaar moeilijk konden vinden, zodat de meeste goede aanvallen strandden bij het strafschopgebied. De eerste helft koerste op een 0-0 ruststand aan, maar dat werd het niet. In de 39e minuut pingelde Hessel Berends zich eerst nog knap door de uitgebreide defensie van Dronten en liet een gevaarlijk lobje los, die door keeper Bies net over de lat kon worden getikt, en even later kreeg ASVD een vrije trap op het middenveld. De afstand tot het doel was zeker 35 meter, maar de knal van Gerrit Visser verrastte iedereen, inclusief Michel v/d Aa, zodat ASVD met 0-1 kon gaan rusten. Extra zuur was de onnodige gele kaart die Jeroen van Brummen ( hard inkomen) vlak bij de middellijn opliep.

Na rust ging WVF op zoek naar de gelijkmaker, maar de eerste kleine kansjes waren opnieuw voor ASVD, dat nu echter een solide WVF-verdediging tegenover zich vond. Özhan Kardag kreeg in de 51e minuut, door zelf goed door te gaan, een enorme kans, omspeelde de keeper, maar zag zijn inzet toch op de doellijn gestuit. Direct daarop liet Timon Beimers zien hoe het wel moet, door ook zelf door te gaan, en liet doelman Bies met een lage schuiver kansloos (1-1). ’t Was jammer dat de goed draaiende RobbertJan Stals plaats moest maken voor Jeroen van Leeuwen, want ASVD kwam gevaarlijk opzetten. Toch was het diezelfde van Leeuwen, die een doorgebroken ASVD-er nog net de voet kon dwarszetten en in samenwerking met doelman v/d Aa de achterstand voorkwam. Na de tweede gele kaart (= rood) voor Jeroen van Brummen, en ook nog een gele voor Kardag begon het er donker uit te zien voor onze Westenholtenaren. ASVD rook zijn kansen en schoot vanuit alle hoeken en standen, maar eigenlijk ging dat alles veel te gehaast en zonder overleg, en dat pakte uit in het voordeel van de onzen. WVF wisselde de teleurstellende Kardag voor Dorgelo. Vanaf de 80e minuut begon ook de scheids zijn greep op de wedstrijd wat te verliezen, en dat resulteerde in nog eens 4 gele kaarten, waarvan er zeker 2 zeer dubieus waren. WVF probeerde de tijd vol te spelen en de 1-1 naar de kleedkamer te brengen, en dat lukte met wat kunst en vliegwerk. In de 4e minuut van de lange blessuretijd gebeurde nog bijna “het wonder van Westenholte”, maar de afgemeten lob van Timon Beimers was net niet hoog genoeg. Al met al een saaie eerste helft en een spannende tweede, zonder sprankelend voetbal, maar met een zwaar verdiend puntje als resultaat. Volgende week naar Horst, succes gewenst.

Door Harry Ham

Artikel delen:

Reageer