Echtpaar Lok-Wagenaar 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Lok-Wagenaar waren op zondag 31 oktober 60-jaar getrouwd. Wethouder Filip van As ging maandagmorgen bij het gelukkige stel op bezoek aan de Hollewandsweg en feliciteerde hen met een aantal VVV-bonnen.

De heer Kornelis Lok is geboren op 24 september 1926 (84 jaar) te Ambt Vollenhove en mevrouw Hendrikje Wagenaar op 7 juni 1928 (82 jaar) te Zwolle. Zij hebben elkaar leren kennen toen ze 15 en 13 jaar oud waren tijdens het schaatsen. Zij zijn getrouwd op 31 oktober 1950 in Zwolle en waren toen 24 en 22 jaar. Uit het huwelijk zijn twee dochters en twee zoons geboren en negen kleinkinderen.

Zwolle bleef hun woonplaats, al is men wel vier keer verhuist. Van de Schellerweg naar de Deventerstraatweg, de Nieuwe Deventerweg en wonen nu 4,5 jaar in de Residentie “Den Hof, aan de Hollewandsweg. 

De ouders van de bruid hadden een levensmiddelenzaak waar het echtpaar samen een korte tijd in gewerkt heeft. Mevrouw Lok werd toen huisvrouw en dat is zo gebleven tot op heden. Puzzelen is haar hobby, zingen in een koor eveneens. 

De heer Lok wilde machinist worden bij de Spoorwegen maar door de tweede Wereldoorlog onderduiker en militaire dienstplicht ging dat niet door. Werd vertegenwoordiger in koffie- rookartikelen en 33 jaar bij C.P.C. een Amerikaans bedrijf in levensmiddelen enz., 25 jaar verkoopleider.  

In de spaarzame vrije tijd heeft de heer Lok veel kerkelijk werk gedaan. Kamperen was een gezamenlijke hobby, nu nog. Het echtpaar heeft een stacaravan in Denekamp. De gezondheid van de heer en mevrouw Lok is redelijk goed. Zij kunnen nog volop fietsen en autorijden, allebei.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer