Sportclinics onderdeel fitbeleid Landstede

Zwolle – Een eigen fitnessruimte, weerbaarheidstrainingen, pendelfietsen op locatie. In het kader van het fitbeleid werd voor de 1200 studenten en 70 medewerkers van Landstede MBO aan het Dokterspad het afgelopen jaar van alles geregeld. Maandagmiddag werd op twee locaties, aan het Dokterspad en op Sportpark de Marslanden, een uitgebreid programma aan sportclinics georganiseerd.

clinic_1-1.jpg

Aan het Dokterspad werden clinics basketbal-, badminton en zelfverdediging gegeven. De basketbalclinic werd verzorgd door Nikki Hulzebos van eredivisionist Landstede Basketbal, de clinic zelfverdediging door het Korps Mariniers. Hier werden onder andere technieken gebruikt uit de Israëlische vechtsport Krav Maga. Op de andere locatie, Sportpark Marslanden, werden de clinics georganiseerd in samenwerking met de verschillende sportverenigingen die daar hun thuishaven hebben. Zo kon de voetbalclinic worden gevolgd onder begeleiding van docent Patrick Kouma en SV Zwolle, de rugbyclinic in samenwerking met Rugby Zwolle, de survivalrun met THOR Zwolle, de tennisclinic met PAF en de hockeyclinic met hockeyvereniging Tempo.

 

01-11-2010_landstede_sportdag_9.jpg 

 

clinic_3-1.jpg

 

 clinic_9-1.jpg


Betere prestaties
Landstede MBO biedt op het Dokterspad mbo-opleidingen aan in de landschappen Handel & Commercie, Veilig & Beschermd, Office & Management en ICT & Technologie. Het merendeel van de studierichtingen leidt op voor beroepen waarin je normaal gesproken niet heel veel met je fysieke conditie bezig bent. De visie van de directie op deze locatie is, dat je juist in die beroepen – en dus ook in de opleiding daarvoor – tot veel betere prestaties komt, als je ook regelmatig aan je fysieke conditie werkt.  

Nieuwbouw  
Op deze Landstede locatie opent naar verwachting in september 2011 een volledig verbouwde school haar deuren. De directie van de betreffende school streeft ernaar om dan het predikaat MBO gezonde school te hebben. Dit traject is een jaar geleden in gang gezet.

 clinic_4-1.jpg

 clinic_10-1.jpg

clinic_6-1.jpg 

 clinic_11-1.jpg

clinic_8-1.jpg

01-11-2010_landstede_sportdag_1.jpg

01-11-2010_landstede_sportdag_2.jpg

01-11-2010_landstede_sportdag_3.jpg

01-11-2010_landstede_sportdag_4.jpg

01-11-2010_landstede_sportdag_6.jpg

01-11-2010_landstede_sportdag_7.jpg 

clinic_2-1.jpg

Artikel delen:

Reageer