Parkenboekje Zwolle

Zwolle – Zwolle heeft veel parken in en aan de rand van de stad. Het nieuwe Parkenboekje brengt deze groene gebieden in kaart en beschrijft ze. Het boekje is interactief te raadplegen via deze website.

parkenboekje_zwolle.jpg

Veel Zwollenaren bezoeken vaak deze parken. Het Engelse Werk en Park de Wezenlanden zijn favoriet, maar ook andere parken zijn de moeite waard. Er zijn 33 parken in Zwolle, elk met een eigen karakter en bijzonderheden. Het Parkboekje bevat de openbare, gemeentelijke parken in of aan de rand van de stad. De zwemplassen (Agnietenplas, Milligerplas en Wijthmenerplas) en parken of gebieden die verder weg liggen (Soeslo en Windesheim) zijn niet in het boekje opgenomen. Wel te vinden zijn de openbare, gemeentelijke begraafplaatsen en de (voormalige) landgoederen en parkbossen in of aan de rand van de stad, die (mede) functioneren als park. Het Parkboekje is als PDF-document via de eerder genoemde website te openen. Het bestand is interactief gemaakt, zodat u door middel van muisklikken door het boekje kunt bladeren.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik moet zeggen dat het begrip Park erg ruim is opgevat in het boekje.
    Het stukje groen op het Broerenkerkplein, van Nahuysplein en het groen aan de stadsgracht bij de Spiegel (ben even de naam vergeten) worden bijvoorbeeld ook genoemd.
    Maar ja, je kan er een wandelingetje maken;)


    Maak melding

Reageer