Lezing Isala klinieken over diabetes en sporten

Zwolle – Diabetes en sport gaan heel goed samen. Sterker nog, lichaamsbeweging is juist heel goed voor mensen met diabetes. Prof. dr. Henk Bilo, internist Isala klinieken, vertelt tijdens een lezing over de topprestaties die geleverd zijn tijdens de Atlas Challenge 2010 door deelnemers met type 2 diabetes. Dr. Jan Evert Heeg, internist Isala klinieken, vertelt over het algemeen belang van sporten voor diabetespatiënten en hoe je daar je insuline/medicatie op kunt afstemmen. De lezing vindt plaats op donderdag 25 november van 19.00 tot 21.00 uur op locatie Sophia van de Isala klinieken. Aanmelden kan tot 15 november via diabetesverpleegkundigen@isala.nl  of via tel. (038) 424 23 29 (diabetespolikliniek).

Na het succes van de Kilimanjaro Challenge in 2008 met deelname van mensen met type 1 diabetes mellitus, heeft in september 2010 de Atlas Diabetes Challenge plaatsgevonden. Dit keer is de Jbel Toubkal (4.167 meter) in Marokko beklommen met deelnemers die type 2 diabetes mellitus hebben. Dit is de vorm van diabetes, waarvan het aantal personen die het heeft het snelste groeit. Een belangrijke oorzaak van die groei ligt in de leefstijl van mensen, naast het feit dat Nederlanders steeds ouder worden. Gezond leven en gezond bewegen helpen bij het voorkómen dat type 2 diabetes optreedt. Maar het is ook goed voor het zo gezond mogelijk blijven van en conditie houden bij mensen die al bekend zijn met diabetes type 2.

 

Tijdens de Atlas Challenge hebben deelnemers met diabetes type 2 bewezen dat sport goed te combineren valt met deze ziekte, ook op grote hoogte. Een team van de Isala klinieken heeft de deelnemers begeleid en tegelijkertijd onderzoek gedaan. De Atlas Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation.

Artikel delen:

Reageer