Jeugdtheater tourt langs Zwolse scholen

Zwolle – Deze week ging de jeugdtheatervoorstelling VETarm van start. Deze voorstelling is gemaakt in opdracht van COS Overijssel in het kader van Zwolle Wereldstad. Vanaf maandag trekt de voorstelling langs een aantal basisscholen in een heuse theaterwagen. Dinsdag deed de theaterbus basisschool het Mozaïek in Assendorp aan. De voorstelling gaat over Millenniumdoel 1 “honger de wereld uit”.

02-11-2010_school_het_mozaik_voorstelling_vetarm_4.jpg

Hoe voelt honger? Maakt eten gelukkig? Eet je met stokjes of gebruik je mes en vork? In VETarm schuift de bovenbouw aan bij vier zussen, ieder met hun eigen relatie tot voedsel. Op een humoristische en interactieve wijze maakt groep 6, 7 en 8 kennis met Millenniumdoel 1: In 2015 zijn extreme armoede en honger uitgebannen. Tweedejaars theaterstudenten van ArtEZ laten de kinderen 45 minuten smullen van een heerlijke voorstelling! De voorstelling is gemaakt door studenten van Artez en geproduceerd door Niek van der Sprong, culturele producties. De komende dagen treedt het jeugdtheater nog op bij de volgende scholen: Vrije School Michael, De Ark, Fl. Radewijnschool en CBS De Bron. Ook treedt Vet Arm 20 november op tijdens Zwolle Wereldstad.

02-11-2010_school_het_mozaik_voorstelling_vetarm_2.jpg

02-11-2010_school_het_mozaik_voorstelling_vetarm_3.jpg

02-11-2010_school_het_mozaik_voorstelling_vetarm_1.jpg

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Altijd fijn om te zien dat dit soort zaken voorbij komen op de -eyes wide open- basisschool (bij ons waren dat meestal zeehondjes en een knuppel )

  Kleine nuance bij:

  Op een humoristische en interactieve wijze maakt groep 6, 7 en 8 kennis met Millenniumdoel 1: In 2015 zijn extreme armoede en honger uitgebannen.

  Het is officieel:
  Halvering van de armoede; het percentage mensen dat in extreme armoede leeft, moet in 2015 ten minste voor de helft zijn teruggebracht ten opzichte van 1990.
  😉


  Maak melding

 2. Wat trouwens wel een Specifiek, maar moeilijk Meetbare, niet Realistische en wel Tijdgebonden doelstelling is. Dus had scherper weggezet moeten worden, het wordt anders zo’n Kyoto-achtig iets.


  Maak melding

 3. oh ja, Acceptabel laat ik aan heel veel anderen over, die was ik even vergeten in het rijtje..pssorry

  Kan ik gelijk nog even roepen dat ArtEZ dit prima doet zo.


  Maak melding

Reageer