Museum de Fundatie in race om Museumprijs 2010

Zwolle – Museum de Fundatie is, samen met Stedelijk Museum Schiedam en Museum Boijmans van Beuningen, genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2010.

Het winnen van deze prijs zou een enorme stimulans zijn voor een museum dat, in vergelijking met zijn tegenstanders in deze strijd, nog erg jong is. Het levert het museum nog meer naamsbekendheid op dan nu al met hard en enthousiast werken is vergaard. De prijs (100.000 euro) zou bovendien worden ingezet voor het educatief en esthetisch aankleden van de voorgenomen nieuwbouw, `het oog’ bovenop het Paleis aan de Blijmarkt. In de laatste tussenstand ligt de Fundatie kort achter Boijmans van Beuningen. Tot en met 14 november probeert het museum er alles aan te doen deze achterstand in te lopen en David van Goliath te laten winnen. Museum de Fundatie roept dan ook iedereen op voor volgende week zondag zijn of haar stem uit te brengen via www.museumprijs.nl/fundatie en door het woord ‘fundatie’ te sms-en naar 7470.


“Museum de Fundatie beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst die zijn oorsprong heeft in de verzameling van Dirk Hannema, oud-directeur van Museum Boijmans Van Beuningen, en later belangrijke aanvullingen kende met onder meer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Museum de Fundatie heeft twee schitterende locaties: Kasteel Het Nijenhuis bij Heino en het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle.”

Museum de Fundatie wordt ondersteund door de Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle en de BankGiro Loterij. Founders: Waanders, Rabobank IJsseldelta, Nysingh advocaten-notarissen en Berk Accountants en Belastingadviseurs.

Artikel delen:

Reageer