“Een glimp van je ziel” doet Zwolle aan

Zwolle – Begin oktober 2007 gaf de kunstenares Bianca van Baast haar schilderij “Een glimp van je ziel” door, met de opdracht om het na 2 weken weer door te geven aan een volgende persoon. Nu ruim 3 jaar verder, doet het schilderij eindelijk Zwolle aan.

glimp_van_je_ziel_kleinbew.jpg

Via een doorgeefsysteem wisselt "Een glimp van je ziel" elke twee à drie weken van verblijfplaats. De kunstenares heeft geen zeggenschap over wie de nieuwe “eigenaar” wordt. Dit wordt bepaald door het gastgezin (of gastbedrijf) waar het op dat moment verblijft. Via dit project krijgt iedereen, ongeacht achtergrond of afkomst, de kans om het schilderij tijdelijk in huis te hebben. Tijdens haar opleiding tot tekendocent leerde Bianca van Baast het vak CKV kennen, waarbij leerlingen worden gestimuleerd om met kunst, in welke vorm dan ook, in aanraking te komen. Via “Een glimp van je ziel” bereikt Van Baast niet alleen jongeren, maar komen ook volwassenen in aanraking met kunst. “Een glimp van je ziel” brengt een boodschap met zich mee. Van Baast wil via dit project, meer bewustwording bij mensen creëren. Ze hoopt met het schilderij de ziel te raken van ieder die er mee in contact komt. Uiteindelijk moet dit leiden tot een dieper inzicht in ieders verlangen, zodat men daar naar kan handelen. In het werk van Bianca van Baast staat het innerlijk van de mens centraal. Ze ontdoet de mens van kleding, haar, make-up en sieraden om de persoon achter het “sociale” masker te laten zien. Via “Een glimp van je ziel” hoopt ze dat meer mensen worden uitgedaagd om eens achter het masker te kijken, of het zelfs te laten vallen.

Meer informatie op http://www.biancavanbaast.nl/project.html

Artikel delen:
Reacties 3
 1. De innerlijke boodschap doet me niet zoveel maar het project zelf is wel origineel.

  Wat ook leuk was in mijn verleden (daar komt de koevoet maar weer beste Gemeente!!) is bijvoorbeeld een wedstrijd wie een sticker van het bedrijf op de meest gekke/exotische plek kon plakken en hiervan een foto wilde opsturen/mailen (website->tijdspanne->wedstrijd).

  Of een symbool/mascotte over de wereld mee laten nemen/sturen naar zaken,evenmenten,huizen,gezinnen die Zwollenaren of Zwolle raken/op de kaart zetten etc en daar ook foto’s een artikel etc van te publiceren.

  Genoeg.


  Maak melding

 2. Ze ontdoet de mens van kleding, haar, make-up en sieraden om de persoon achter het ⤽sociale⤝ masker te laten zien.
  -> Maar ontdoet het niet van paarse lippenstift?


  Maak melding

Reageer