Echtpaar Meijering-Dekker 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Meijering-Dekker zijn op woensdag 3 november 2010 60-jaar getrouwd. Wethouder Nelleke Vedelaar bracht het echtpaar een bezoek om hen met dit heugelijke feit te feliciteren.

03-11-2010_echtpaar_meijering-dekker_60jr_getrouwd_1.jpg

De heer Harm Meijering is geboren op 18 juli 1923 te Klatering (gem. Beilen). Mevrouw Metje Meijering-Dekker is geboren op 30 maart 1930 te Brunsting ook gemeente Beilen. De eerste ontmoeting was bij een tentoonstelling in Beilen en in 1950 zijn zij in Beilen getrouwd. Het echtpaar heeft drie kinderen en acht kleinkinderen. Na hun trouwen heeft de heer Meijering eerst in de kost gezeten op de Schellerweg en woonde mevrouw in Beilen, want de woningnood was groot. Daarna heeft men twee jaar op kamers gewoond aan de Holtenbroekerweg, hierop volgde hun eerste huis in de Wilgenstraat, daarna in de Beukenstraat en uiteindelijk in de Zwarteweg een huis gekocht waar ze zo’n 40 jaar met erg veel plezier hebben gewoond. Nu genieten ze van hun heerlijke plek op het Schellerpad in de Schellerhof.

03-11-2010_echtpaar_meijering-dekker_60jr_getrouwd_2.jpg


De heer Meijering heeft 40 jaar bij de Spoorwegen gewerkt en mevrouw heeft bij het Schippersinternaat Prinses Margriet en bejaardenhuis De Esdoorn gewerkt. De hobby’s van meneer waren vooral tuinieren en veel knutselen, timmeren in eigen huis en later bij de kinderen. Mevrouw maakte veel kleding zelf en zong bij het kerkkoor. Ook oppassen op de kleinkinderen vonden ze heerlijk. Ze houden van reizen en dat hebben ze veelvuldig gedaan en dat doen ze nu nog. Ze maken veel gebruik van het taxivervoer en gaan overal naar toe, ook veel naar Drenthe waar veel familie wordt. Samen hebben ze ook heel wat afgefietst met kinderen en kleinkinderen. Ze hebben beiden zo’n 40 jaar toneel gespeeld bij de Drentse vereniging Oes Drenthe. Gezien de leeftijd is de gezondheidstoestand van beide goed.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer