Laatste spoorrails traject Hanzelijn gelegd

Zwolle – De aanleg van de Hanzelijn heeft op dinsdag 2 november een nieuwe mijlpaal bereikt. Omstreeks acht uur ’s avonds legde aannemerscombinatie HanzaRailTeam de laatste spoorrails op hun plek in Hattemerbroek.

Daarmee is de gehele Hanzelijn vanaf Lelystad tot en met Hattemerbroek voorzien van 167,5 kilometer spoorrails op 140.000 dwarsliggers. Volgens planning zijn medio juni 2011 ook de bovenleiding en beveiligingsinstallaties geplaatst en kan het testtraject beginnen.Eind februari van dit jaar is het HanzaRailTeam, een combinatie van Strukton Rail, VolkerRail, Arcadis en Alstom, vanuit Lelystad gestart met het uitleggen van de spoorbaan. Met het leggen van de laatste spoorrails in Hattemerbroek is die operatie tot een goed einde gebracht.

Bovenleiding

Half juli is eveneens in Lelystad begonnen met het plaatsen van de masten en draden voor de bovenleiding. Dit proces is halverwege. Tot iets voor de Drontermeertunnel is de complete bovenleiding geplaatst. Vanaf januari tot medio juli 2011 volgt het nog resterende deel vanaf Kampen tot en met Hattemerbroek.

Volgende mijlpaal

De aanleg van sporen, bovenleiding en beveiliging tussen Hattemerbroek en Zwolle gebeurt door Dura Vermeer. Deze aannemer plaatst rond de Kerst van dit jaar de wissels op de brug en brengt daarna ballastgrind, dwarsliggers, spoorrails en bovenleidingen aan. Als op 25 april 2011 de eerste reizigerstrein over de nieuwe spoorbrug zal rijden is opnieuw een grote mijlpaal in het project Hanzelijn bereikt.

Artikel delen:

Reageer