Het weer: zacht

Zwolle – Donderdagochtend begint de dag vooral in het noorden regenachtig, maar ook elders is het druilerig. De zuidwestenwind trekt opnieuw aan, in de kustgebieden staat dan een krachtige tot harde zuidwestenwind.

03-11-2010_weerfoto__park_wezenlanden_.jpg

’s Middags klaart het vanuit het zuidwesten op en is er af en toe ruimte voor de zon. Vanuit het zuiden wordt zeer warme lucht aangevoerd en de temperatuur loopt op tot 15 graden in het noorden en 17 in het zuiden. Dat is zeer zacht voor deze tijd van het jaar. Wel blijft de wind stevig doorwaaien. In de nacht van donderdag op vrijdag passeert er een storing. Vooral het noorden kan dan opnieuw flink wat regen verwachten. De minima liggen rond 12 graden. Ook vrijdag wordt een grijze herfstdag. Een neerslagzone verplaatst zich langzaam naar het zuiden van het land. En komt daar dan tot stilstand. Hierdoor kan er in het midden en zuiden plaatselijk meer dan 20 mm regen vallen in korte tijd. Het wordt 14 graden. De nacht naar zaterdag verloopt in het hele land behoorlijk nat.

Zaterdag draait de wind naar het noordwesten en stroomt er koelere lucht het land binnen. De regen trekt dan geleidelijk naar het zuidoosten weg, maar wordt opgevolgd door buien vanuit het noordwesten. De temperatuur zakt naar gemiddeld 11 graden.

De dagen daarna blijft het wisselvallig herfstweer met temperaturen rond 10 graden overdag, wat normaal is voor deze tijd van het jaar.

Artikel delen:
Reacties 12
  1. Jonge wat een pokke weer, waait hard regent. Positief tis niet koud.
    Maar mag van mij snel gaan vriezen, s’nachts wat vorst en overdag lekker droog met een zonnetje.
    Regen verveelt snel.


    Maak melding

Reageer