Gewond bij verkeersongeval

Zwolle – Bij een verkeersongeval op de van Wevelinkhovenstraat is woensdagavond 3 november een 51-jarige fietser uit Zwolle gewond geraakt. Zij werd met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De vrouw reed, vanuit de richting van het stadscentrum, op de fietsstrook rechts naast een personenauto. Die werd bestuurd door een 20-jarige Zwollenaar. Plotseling sloeg zij links af, botste tegen de auto en kwam ten val. Naar de toedracht wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Plotseling afslaande fietsers? Ik zou haast zeggen dat dat niet ‘plotseling’ meer is maar te verwachten >:(

  De toedracht ken ik niet maar ik herken wel ‘plotseling afslaande fietsers’ die zonder aangeven, zonder omkijken zo zonder blikken of blozen het stuur omgooien.


  Maak melding

 2. En weet je wat het vervelende aan het geheel is. Behalve dat de fietser gewond is geraakt. Als automobilist ben je aansprakelijk voor de schade. En sta ook jij te trillen op je benen omdat je als je uitstapt, niet weet hoe de fietser er aan toe is.Omdat je weet hoe kwetsbaar ze zijn.


  Maak melding

 3. Fijn om zo af en toe te lezen dat er automobilisten zijn die zich beseffen hoe kwetsbaar fietsers zijn want ik kom helaas veel automobilisten tegen die dat niet schijnen te beseffen of het wel beseffen maar er grandioos misbruik van maken (net zoals er helaas ook fietsers zijn die misbruik maken van het feit dat automobilisten in de meeste gevallen minimaal voor 50% aansprakelijk zijn)


  Maak melding

Reageer