Man gewond na beroving aan Geert Grootestraat

Zwolle – Woensdagmorgen 3 november tussen 08.00 en 08.15 uur is bij een huisvuilzakstortplaats aan de Geert Grootestraat een 18-jarige Zwollenaar, door twee mannen met geweld van zijn gsm en portemonnee beroofd. Hij werd door het tweetal gestompt en geslagen en liep daarbij o.a. letsel op aan zijn hoofd. Hij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Het gaat om twee mannen met een getinte huid, die Nederlands spraken met een buitenlands/ Noord-Afrikaans accent. De ene droeg een donkerblauwe gestikte jas met capuchon+ bontkraag, de andere een zwarte jas met capuchon + bontkraag. Rond het tijdstip van de beroving passeerde er een naar schatting 60/ 70-jarige man op een fiets, die mogelijk iets van de beroving gezien heeft. Hem wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Dat geldt ook voor andere mensen die iets gezien of gehoord hebben en dat verband houdt met deze beroving. Anonieme informatie kan verstrekt worden via Bel M. 0800-7000. Naar de gewelddadige diefstal wordt een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. door twee mannen met geweld van zijn gsm en portemonnee beroofd. Hij werd door het tweetal gestompt en geslagen en liep daarbij o.a. letsel op aan zijn hoofd. Hij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.
  Nou het is maar wat je een ‘incidentje’ noemt Hans… Of heb jij een capuchon met bontkraag?


  Maak melding

 2. Voor de duidelijkheid: ik heb er bezwaar tegen een gebeurtenis als deze een ‘incidentje’ te noemen, zeker gezien het geweld waarmee het gepaard is gegaan.
  Maar ik heb er ook bezwaar tegen om op grond v.e. gebeurtenis met ws. allochtone daders te gaan schelden over ‘buitenlanders’ in het algemeen! Door polarisatie wordt de wereld echt niet beter en ook
  bij allochtonen moeten de goeden onder de kwaden lijden!  Maak melding

 3. Bij de 3 overvallen in Holtebroek waren ook getinte lui met capuchon+ bontkraag, toeval. Je praat wel anders als het je zelf of vrienden zo iets overkomt.>:(


  Maak melding

 4. Misschien is het handig als Hans zelf nog een keer aan het woord komt. Ik zie een vetgedrukt woord ‘incidentje’ staan. Als ik voor mezelf moet spreken zou ik ook niet incidentje gebruiken want deed ik dat wel dan zou ik volgens mij met oogkleppen op, een plaat voor m’n ogen onder een enorme steen vandaan komen kruipen. Een smilie mis ik in z’n bericht maar het vetgedrukte zou wat kunnen betekenen. Ik hoop dat het een gekscherende opmerking is waarbij dus beter een smilie had kunnen staan. Ik kan me in ieder geval haast niet voorstellen dat hij het letterlijk en serieus bedoelt maar hij mag zelf uitspreken hoe hij het daadwerkelijk bedoeld heeft.


  Maak melding

 5. Of niet. Is ook wel leuk om te raden wat hij daarmee bedoelde.

  Daarom wachtte ik ook even. 😉 Een bijzondere ervaring, om een keer te citeren wat men heden ten dage in de huidige oppositie hierover nog steeds denkt c.q. roept. En dat er nog steeds velen zijn die het hiermee eens zijn.


  Maak melding

 6. Vroeger werden in stripverhalen de boeven altijd met zwart/wit gestreepte bajespakjes afgebeeld, nu stigmatisren veel randfiguren zichzelf om zelfs bij het mooiste weer met een capuchon op te gaan lopen.
  Sorry, maar als er zo’n capuchondrager even te dicht bij mijn geparkeerde fiets blijft drentelen dan let ik toch even extra op hoor en ik weet dat ze bij surveillerende politieagenten ook altijd ietsje beter geobserveerd worden (Let op! ik heb het dus niet over huidskleur he)


  Maak melding

 7. Ik had ook zo’n jas met een capuchon, maar hebbum weggedaan; elke keer als ik de capuchon opdeed, viel er een zwart balkje voor m’n ogen.


  Maak melding

 8. Bij de 3 overvallen in Holtebroek waren ook getinte lui met capuchon+ bontkraag, toeval. Je praat wel anders als het je zelf of vrienden zo iets overkomt
  @ Kire, ik keur al dit geweld ook af. En nee, het is vast geen toeval. Feitelijk is het zo dat allochtonen verhoudingsgewijs meer misdrijven begaan. En ik hoop ook dat dat opgelost kan worden, maar ik denk dat dat in ieder geval niet opgelost zal worden door te gaan schelden op buitenlanders in het algemeen.
  Wat die capuchon met bontkraag betreft: m’n blauwogige dochter van 1,5 heeft er ook 1…


  Maak melding

 9. @Carola, ik deel je standpunt helemaal, maar ik denk dat jouw dochter te mooi is om haar koppie ook midden in de zomer achter een capuchon te verstoppen:)


  Maak melding

 10. 08:00 ’s Morgens, lopend. Zit er dus dik in dat ze uit de buurt komen?

  Wat voor een kansloze faalhaas ben je dan als je iemand moet overvallen/aftuigen die nota bene het vuil weg brengt!

  Gewetenloze honden.
  Ik hoop dat ze zeer snel opgepakt worden.

  Sterkte aan het slachtoffer.


  Maak melding

 11. Ging enige weken geleden s’middags lunchen.Een overduidelijk autistische jongen, capuchon strak over het hoofd getrokken tegen overprikkeling, kwam de zaak binnen…

  nou lees ik de reacties hier, en vrees met vreze dat zo iemand die er niks aan kan doen, strakkies al het vuil van de wereld over zich heen krijgt…met name ook omdat zo velen nog onbekend zijn met autisme, en bij het woord autist niet verder komen dan het stereotiep uit ‘rain man’…tel uit je winst.


  Maak melding

 12. Noordafrikaans? Goh, valt dat tegen dat het geen stel blanke schavuiten zijn.

  70% van de het volk in de gevangenissen zit er vol met mensen van allochtoonse komaf en maar liefst 80% van de mensen in de bijstand zijn van allochtoonse komaf.

  Geeft niet, ik lees het bericht: noord afrikanen met bontjassen. Goede omschrijving en zal uitkijken in de buurt. Oh nee, het incident is mij niet overkomen. Dus valt allemaal wel mee, zijn de goede die moeten lijden onder de slechten en zolang zij bij mij niet op de tenen staan, leef ik graag verder in mijn ideale wereld.  Maak melding

 13. @ Ad Rem: je hebt het vast (onder meer) tegen mij…
  Je zult mij niet horen ontkennen dat veel misdrijven door allochtonen worden gepleegd (zie mijn bericht v 4/11, 21.06). Evenmin heb ik ergens geschreven dat het allemaal wel mee valt en we in een ideale wereld leven… Ik vind dit een schokkend bericht en hoop dat de daders snel gepakt worden!
  Maar… met steed schelden op buitenlanders lossen we niks op!
  Hoe komt het ook alweer dat er veel Noord Afrikanen/Marokanen in Nl wonen? O ja omdat Nederland ze destijds uitgenodigd heeft om hier het vuile werk te komen doen (waar we nu weer Polen voor gebruiken…)
  En wat die bijstand betreft: stel je hebt een goede Marokaan (voor jou vast onvoorstelbaar…) die graag ah werk wil en solliciteert naar een functie als winkelmedewerker. Hij heet Mohammed en zijn tegenkandidaat, met gelijke opleiding en ervaring, heet Bart. Wie denk je dat meer kans heeft om aangenomen te worden?
  Nee de wereld is niet ideaal, maar ook niet simpel…  Maak melding

 14. Ik lees vandaag in de Stentor dat veel moslims onze Nederlandse samenleving zien als een weke decadente maatschappij zonder enig respect en vol porno en drugs. op sommige punten overdreven natuurlijk, maar toch?


  Maak melding

 15. Carola,
  Ik ben het met je eens, maar mensen inhuren om ze daarna hier te houden is onverstandig geweest en die geschiedenis herhaalt zich wederom.
  Als wij voor bv Shell uitgezonden worden krijgen we daar naar onze normen prima voor betaald, maar als het werk klaar is moeten we overal maken dat we wegkomen.
  In NL mag je blijven de hele hap van de familie herenigen en Moskee’s neerzetten.
  Dat is toch vreselijk dom?
  Die culturen bewijzen hier niet goed in te passen en dan komen relatief veel nazaten in foute circuits terecht.
  De inburgering blijkt ook een flop.
  Ik noem hier inmiddels vaker het programma Opsporing Verzocht, daar zien we de harde feiten en resultaten van dat foute beleid.

  Jammer dat politisci zo eigenwijs zijn en bv. geen zeevarenden zijn geweest die overal in de keuken hebben kunnen kijken.
  Mijn vader van 85 wist 50 jaar geleden al hoe e.e.a. inelkaar stak.
  De echt arme mensen helpen bleek een druppel op een gloeiende plaat en die echte armen hadden echt geen geld om naar Europa te vliegen.
  En dat geldt nog steeds.  Maak melding

 16. @Hans@: Tja ik neem aan dat er van beide kanten fouten zijn gemaakt: zowel door de Nederlandse overheid als door sommige gastarbeiders zelf (bijv. door weinig moeite te doen om Nederlands te leren). Feit is natuurlijk dat de problemen er zijn EN die mensen hier wonen en mogen wonen. Feit is ook dat er veel misdaad begaan wordt, maar stel dat je het rechte pad wilt bewandelen maar steeds bij sollicitaties wordt afgewezen, wordt uitgemaakt voor kutmarokkaan en wat al niet meer, dan word je vanzelf wel gefrustreerd DENK IK…
  We spreken hier alleen maar OVER de allochtonen, ze praten hier zelf niet mee helaas…


  Maak melding

Reageer