Deltion Rallyteam klaar voor Conrad Euregio Rally

Zwolle – Het Deltion Rallyteam verschijnt zaterdag 6 en zondag 7 november aan de start van de Conrad Euregio Rally. Deze rally vindt jaarlijks in en nabij Hengelo plaats. De equipes Bolhaar & Kamphuis en Bloemendaal & Wissink en de studenten en leraren van het Zwolse Deltion College zijn klaar voor de laatste ontmoeting van het seizoen.

Rijder Eric Bolhaar en zijn vaste navigator Gert Kamphuis staan derde in het algemeen kampioenschap. Ook dit weekend verschijnen de heren weer aan de start in de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car (WRC). Tijdens de vorige twee rally’s nabij Hellendoorn en het Belgische St. Vith hebben ze een stijgende lijn weten te pakken. “We gaan er vanuit dat we de stijgende lijn voort weten te zetten. Vorig jaar hebben we met de Nissan 350Z gewonnen, maar dat zal dit jaar vrijwel onmogelijk zijn,” aldus Bolhaar.

Dick Bloemendaal en Arjan Wissink staan derde in de Nissan 350Z Challenge, de merkencup van de Nissan. De heren willen het seizoen waardig afsluiten. “We willen voorin proberen te eindigen, al kan er natuurlijk altijd iets onverwachts gebeuren. Niet alleen de techniek kan roet in het eten gooien, ook de verraderlijke proeven rond Hengelo. In Hellendoorn en St. Vith zijn we tweede geëindigd, dus we hebben goede hoop.  We proberen er aankomend weekend nog een schepje bovenop te doen en gaan de laatste wedstrijd van het seizoen voor de hoogste trede van het podium,“ aldus Bloemendaal.

Voorafgaand, tijdens en na afloop van de rally worden beide auto’s onderhouden en geprepareerd door het Deltion Rallyteam. Dit team bestaat uit gemotiveerde studenten en leraren van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap, Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek. Met dit initiatief creëert het Deltion College een uitstekende kweekvijver voor jonge techneuten die interesse hebben in (auto)techniek.

Samen met de andere deelnemende equipes, moet het Deltion Rallyteam in twee etappes 370 kilometer afleggen, met veertien klassementsproeven en een totale lengte op snelheid van 160 kilometer. De Conrad Euregio Rally vindt plaats op 6 en 7 november in en nabij Hengelo. De wedstrijd start zaterdag om 14.50 uur op het parkeerterrein van Thales in Hengelo. De winnaar wordt zondag rond 16.15 uur over de finish verwacht. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam. Daarnaast is het Deltion Rallyteam te volgen via Twitter.

Artikel delen:

Reageer