Extra activiteit Dag van de Mantelzorg in Zwolle

Zwolle – Voor de activiteiten in het kader van de Dag van de Mantelzorg op 10 november in Zwolle hebben zich dit jaar zoveel mantelzorgers aangemeld, dat organisator Steunpunt Informele Zorg nieuw budget heeft gekregen van de gemeente Zwolle. Op 24 november wordt daarmee een extra activiteit georganiseerd voor 200 van de mensen op de wachtlijst.  

Op 10 november waren oorspronkelijk al vier programma’s gepland. In de middag bowlen voor kinderen bij Urbana en een high tea voor volwassenen bij de Agnietenberg. In de avond bowlen voor jongeren bij Urbana en een theatervoorstelling voor volwassenen, eveneens bij Urbana. In totaal kunnen 10 november 450 mantelzorgers terecht. Die plekken waren in geen tijd vergeven. Nu wordt twee weken later nog een high tea georganiseerd voor nog eens 200 mantelzorgers, dit keer in Urbana. Aanmelden is niet meer mogelijk; met alleen al de eerste aanmeldingen op de wachtlijst waren de beschikbare plekken gevuld. Het extra budget dat de gemeente beschikbaar stelt, is een uitzondering. De reden om meer dan anders uit te pakken, is dat 10 november dit jaar ook de aftrap is van een jaar lang extra aandacht voor mantelzorg.


De gemeente Zwolle wil met extra communicatie over het onderwerp, zoals artikelen op de website van de gemeente en publicaties in diverse media, meer erkenning en herkenning voor mantelzorg creëren. Mantelzorgers zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn geen professionele zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met de hulpbehoevende. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief. Daarom worden op de landelijke Dag van de Mantelzorg jaarlijks leuke activiteiten georganiseerd.

Artikel delen:

Reageer