Special Edition Cabaret Festival Zwolle

Zwolle – Met het houden van een ‘Special Edition’ sluit Stichting Cabaretfestival Zwolle een lange reeks van publiekscabaretfestivals af. Met het afsluiten van de succesvolle ‘periode DCF’ start zij een nieuwe periode van publiekscabaretfestivals op.


Archieffoto Weblog Zwolle

Tijdens een spetterende ‘Special Edition’ – op 11 december 2010 te Zwolle – wordt zowel de naam als de vorm van het inmiddels grootste publiekscabaretfestival van Nederland onthuld. De nieuwe vorm wijkt af van de oude opzet. Maar een ding blijft echter onverminderd van kracht: de publieksjurering. Bij het grootste publiekscabaretfestival van Nederland en België bepaalt het publiek welke cabaretier de beste performance heeft. Bovendien handhaaft de organisatie de laagdrempelige toegang, zodat het publiek gemakkelijk kennis kan maken met aanstormend cabarettalent. Naast enkele ‘oude’ kenmerken, zal de opzet echter grondig veranderen. Een van die grondige veranderingen is de naamswijziging.

Wat er verder verandert, wordt tijdens de ‘Special Edition’ uit de doeken gedaan. Maar voor het zover is, geniet het publiek, op de 11e december, eerst van tien oud-winnaars van het voormalige DCF. Naast het presenterende cabaretduo ‘Cabaret Zinloos’ zijn dat Asman, Kunstmatig, Coen Jutte, Lambert-Jan Koops, ManManMan (Bel.), Brukx & Kempen, Chris van der Ende en Ygor (Bel).

Na het bekendmaken van de nieuwe naam en vorm van het voort te zetten festival wordt de nieuwe cabaretperiode ingeluid door oud-winnaar – en inmiddels gevierd cabaretier – Leon van der Zanden. Wie deze bruisende ‘Special Edition’ in Zwolle wil meemaken, moet er snel bij zijn want voor deze ene keer ziet de organisatie zich genoodzaakt toegangsbewijzen te verstrekken. Speciaal voor het publiek van buiten de regio bestaat de mogelijkheid toegangsbewijzen per mail te reserveren.

Artikel delen:

Reageer