Boek over geschiedenis Zwolle-Zuid

Zwolle – In samenwerking met uitgeverij Waanders, presenteert het Historisch Centrum Overijssel aankomende vrijdag 12 november 2010 het boek: Tussen stad en IJssel. Een geschiedenis van Zwolle-Zuid.

boek_zwolle-zuid.jpg

Klimmen naar de top Het rijk geïllustreerde boek wordt op vrijdag 12 november a.s. aangeboden aan wijkmanager van Zwolle-Zuid: Hanneke Valkeman. Dit gaat niet vanzelf :10 leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen moeten eerst klimmen naar het hoogste punt in het Yosemite Klim- en Bergsportcentrum. De leerling die het snelst boven is en het boek te pakken heeft mag ‘m aanbieden aan de wijkmanager. Veel Zwollenaren realiseren zich niet wat voor een interessante wijk Zwolle-Zuid is. Een nieuwbouwwijk met alle karakteristieken van een wijk uit het laatste kwart van de vorige eeuw. Maar ook een wijk met veel sporen van vroegere geschiedenis. Van de buurtschappen Ittersum, Schelle en Oldeneel. Van buitens, tuinderijen in de Lure en steenfabrieken. Van middeleeuwse wegen en waterlopen. Zelfs van de oudste bewoning van Zwolle.

Tussen stad en IJssel. Een geschiedenis van Zwolle-Zuid laat dit alles zien. Onder redactie van Frank Inklaar hebben de auteurs Siem v.d. Weerd, Jan de Jong en Michael Amsman een verzameling van geschiedenissen geschreven, een caleidoscopische benadering die de vele facetten van het oude en het nieuwe Zwolle-Zuid toont. Een aantrekkelijke mix van verleden en heden, van oud en nieuw Zwolle-Zuid, van verhalen en foto’s.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Leuk zo’n boek, ook de manier van aanbieden 🙂
  Zelf kom ik echter uit de hoek “zicht op de stad, voeten in de polder”

  Da’s trouwens nogal wat zo’n

  caleidoscopische benadering

  Die kan ik wel gebruiken als stopwoordje voor als ik op mijn vinger sla 😀


  Maak melding

Reageer