Jonge muzikant organiseert micro- benefietconcert

Zwolle – Op vrijdag 5 november en zaterdag 27 november geeft Dauwe Lentz (14) een micro-concert in koffie- en theehuis ’t Konkeltje aan de Dijkstraat in Zwolle. Dauwe is cellist in het Zwolse Jeugd Symfonie Orkest De Vuurvogel. Dit orkest heeft dit jaar de openingsconcerten van zowel het Bevrijdingsfestival als het Thorbeckegracht Festival gegeven. Het orkest is nu uitgenodigd deel te nemen aan een internationaal festival voor jeugdorkesten in Arles (Frankrijk) in de zomer van 2011.

Om het hele orkest met bijna 90 leden en alle instrumenten naar Frankrijk te krijgen is nogal wat nodig. Een grote bus, een vrachtwagen (er moeten ook pauken, een grote trom en harpen mee) en begeleiders. Dat kost nogal wat, dus is het orkest naarstig bezig subsidies te vergaren en sponsors te zoeken. Uiteraard betalen de leden hun eigen reis. Daarnaast organiseren de musici zelf allerlei grote en kleine optredens om zo het benodigde geld voor de grote reis bij elkaar te krijgen. Met dit micro-concert draagt Dauwe zijn steentje hieraan bij.

Dauwe speelt sinds z’n 5de cello. Eerst les gehad van Rata Kloppenburg, nu al een aantal jaar van Esther de Boer. Begon in 2005 bij de Jonge Vuurvogel en speelt nu voor het tweede seizoen in het JSO (jeugd symfonie orkest). Hij werd in 2008  geselecteerd voor het provinciale project ‘Speel je in de kijker’ en speelde daarin drie concerten met het Valerius Ensemble (leden van het Orkest van het Oosten). Ook speelt Dauwe in het schoolorkest van het Gymnasium Celeanum, waar hij in de tweede klas zit.,

Wilma Yntema van ’t Konkeltje vindt dit een geweldig initiatief en was meteen enthousiast. ‘Hier is altijd wel een plekje te maken’. Het wordt een concertje in ontspannen sfeer waarbij gewoon ‘gekonkeld’ kan blijven worden. Sinds 2007 runt Wilma ’t Konkeltje dat in 1979 haar deuren opende. Haar missie is ‘terug naar de pure smaak van vroeger’. Samen met een aantal andere winkels met hetzelfde idee is zij onderdeel van de Smaakroute Zwolle.

Data:
Vrijdag 5 november van 14.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag 27 november van 12.00 tot 14.00 uur.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer