Het weer: af en toe regen

Zwolle – Vrijdag lijkt het weerbeeld sterk op dat van donderdag. Er is veel bewolking en er valt af en toe regen. In de ochtend valt er vooral regen in het noorden en westen van het land. ’s Middags valt er juist in de zuidoostelijke helft van het land regen. Het is opnieuw zeer zacht, met middagtemperaturen rond 15 graden. Er staat op de meeste plekken wel wat minder wind dan gisteren. Alleen op de Wadden staat er in de middag nog een (vrij) krachtige westenwind.

04-11-2010_weerfoto__hogenkampsweg_.jpg
Hogenkampsweg

In de nacht naar zaterdag volgt er vanuit het westen opnieuw regen en kan het van tijd tot tijd flink doorplenzen. Plaatselijk wordt meer dan 20 mm regen verwacht. Zaterdag begint de dag met veel regen, vooral in het zuiden. In de loop van de ochtend trekt de regen langzaam naar het zuidoosten weg. In het noorden wordt het dan wat droger en komen er enkele opklaringen voor. In de middag worden er met een noordwestelijke stroming buien en frissere lucht aangevoerd. Met gemiddeld 11 graden is het duidelijk minder zacht dan vandaag.

Zondag begint de dag nog met enkele buien, maar in de loop van de dag neemt het aantal buien af en breekt de zon zelfs af en toe door. De temperatuur doet nog een stapje terug en blijft overdag steken rond 8 graden.

De eerste dagen van de komende week is het vrij fris met overdag gemiddeld 7 graden en in de nachten temperaturen rond het vriespunt. De zon is van de partij, maar een enkele bui is ook niet uitgesloten. In de tweede helft van de week is de kans groot dat we weer overstappen op wisselvallig herfstweer met hogere temperaturen.

Artikel delen:

Reageer