Foto-expositie over de Oekraïne bij Bibliotheek Zwolle

Zwolle – In het Biebcafé van Bibliotheek Zwolle Centrum aan de Diezerstraat is tot eind november de expositie”Eenzaam in Europa” te bezichtigen. De foto’s zijn gemaakt door Pieter Lettinga en tonen de mensen en het dagelijks leven in de Oekraïne.

Pieter Lettinga heeft als enthousiaste fotograaf mooie zwart-witfoto’s gemaakt tijdens zijn bezoeken aan de Oekraïne. De mens staat centraal: de gewone mens en zijn familie in het dagelijks leven. Uitgebeelde emoties als eenzaamheid, zorg, trouw, hoop en zingeving zijn universeel. Daarmee sluit deze expositie ook aan op de brede thematiek van “De grote zaal” van Jacoba van Velde: het actieboek van Nederland Leest 2010. Pieter Lettinga is voorzitter van de stichting Netwerk Chernigov. Deze kleinschalige organisatie steunt humanitaire projecten in Oekraïne. Vanaf 2000 bezoekt Lettinga het land jaarlijks.

De foto’s die in de bibliotheek getoond in worden zijn een selectie van de opnamen die hij in de afgelopen 10 jaar maakte. De naam Oekraïne betekent “grensland”. Inderdaad vormt het de oostelijke rafelrand van Europa. Het land wil graag lid worden van de Europese Unie, maar die houdt de deur gesloten. Zowel uit het westen als uit het noordoosten waaien kille winden over het land. Oekraïne is “Eenzaam in Europa”.

De expositie ‘Eenzaam in Europa’ is tot en met zaterdag 27 november 2010 gratis tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80) te bezichtigen. Pieter Lettinga geeft zaterdag 13 november van 14.00 tot 15.00 uur in het Biebcafé een toelichting op zijn werk en gaat met belangstellenden in gesprek over de geëxposeerde foto’s.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer