Debat over de waarden rondom leven en dood

Zwolle – Woensdag 10 november gaan deskundigen en belangstellenden met elkaar in gesprek over de waarden rondom leven en dood, over voltooid leven en de keuze voor een volwaardig einde. Het debat wordt door de Bibliotheek Zwolle georganiseerd in het kader van Nederland leest in samenwerking met deskundigen van de NVVE en de Isala klinieken.  

“Het heeft allemaal geen zin, we vechten, we haten, we hebben lief en het enige wat we tenslotte bereiken is de dood. Daar hoeven we niets voor te doen, die komt onherroepelijk. Het is beter de moed te hebben er uit eigen vrije wil uit te stappen en al deze waanzin, die tot niets leidt, niet meer mee te maken." Het campagneboek van Nederland leest ‘De grote zaal’ gaat over ouder worden, eenzaamheid en het wachten op het onvermijdelijke einde van het leven. Annie Hasker, geestelijk verzorger en ethicus van de Zwolse Isala klinieken, en Jos van Wijk van de NVVE gaan met elkaar in gesprek over de waarden van leven en sterven en de keuzes die men daarin heeft. Uitgangspunt van het gesprek is het boek ‘De grote zaal’ van Jacoba van Velde.


Hoe kijken de lezers van nu tegen het boek aan? Wanneer is een leven nog de moeite om te leven? Mogen mensen hun leven voltooid achten en dan zelf kiezen voor een waardig einde? Mogen zij dan hulp bij zelfdoding krijgen? Zowel deskundigen als belangstellenden hebben over de praktische en ethische kant eigen inzichten. Het gesprek nodigt uit om deze inzichten met elkaar te delen.

Een waardig einde?: woensdag 10 november van 20.00 tot 22.00 uur in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle Centrum. Deelname kost € 2,50. Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer