Studenten ROC Menso Alting zamelen voedsel in

Zwolle – Vier studenten van ROC Menso Alting in Zwolle hebben deze week voedsel ingezameld voor de minder bedeelde medemens in (met name) Oost-Europa en Afrika.

roc_am.jpg

Door middel van het uitdelen van boodschappenlijstjes met houdbare producten hebben zij geprobeerd om andere studenten van deze school bewust te laten worden van de rijkdom waarin zij leven en dat het goed is om van deze welvaart te delen. Dit alles is in samenwerking met de stichting Dorcas gebeurd, een internationale hulporganisatie die diverse soorten hulp (waaronder voedselhulp) biedt aan anderen. De betreffende studenten hebben onder andere geflyerd, posters opgehangen, informatie gegeven, om zodoende tot een zo hoog mogelijke opbrengst te komen.

Joost, een van de studenten, verteld: “in het begin was het best lastig om studenten zover te krijgen om boodschappen mee te nemen naar school en bij ons in te leveren, maar toen het begon te lopen waren de dozen waarin de boodschappen worden verzameld bijna niet meer aan te slepen” De actie is een groot succes geworden. Volgens de “voedselmeter” is er in totaal ruim tweehonderdtachtig  kilogram voedsel binnengehaald.

Het ingezamelde voedsel is vandaag overhandigd aan de stichting Dorcas, zodat het binnenkort op de plek van bestemming kan worden afgeleverd.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Goed bezig zeg! Lijkt inclusief…100%-op-de-bestemming-terecht-kom-garantie 😀

    er in totaal ruim tweehonderdtachtig kilogram voedsel binnengehaald.

    Hoe verspreidt stichting Dorcas die 280 kg voedsel?


    Maak melding

Reageer