Opening ontwerperscollectief Studio Supermarkt

Zwolle – Vrijdagmiddag is Studio Supermarkt, een nieuw Zwols samenwerkingsverband tussen 5 ontwerpers, officieel van start met een spetterende kick off. Jan Nabers, hoofd economische zaken gemeente Zwolle verrichte de opening door middel van het aanklikken van een knop op de computer, hetgeen te volgen was op een beeldscherm. Daarna volgde een kennismaking met de Studio en diverse gastsprekers die een presentatie gaven over een aantal pijlers van Studio Supermarkt: het nieuwe werken (leven 2.0),  leegstand in de binnenstad en de zp’er in de wijk.

img_4161_copy.jpg

Studio Supermarkt is een nieuw Zwols samenwerkingsverband tussen 5 ontwerpers; interieurarchitecten Anke Boelens en Renier Winkelaar, beeldend kunstenaar Eddy Dijkslag, architect Mariska van der Ziel en art-director Ingrid van der Veen. Studio Supermarkt staat voor inspirerende en innovatieve (interieur)architectuur en vormgevingsprojecten in de breedste zin van het woord. Studio Supermarkt is ontstaan uit een samenwerking voor het interieurontwerp van het nieuw te realiseren netwerkkantoor van Onderneemkracht in Stadshagen, Zwolle. Alle vijf blijven de ontwerpers autonoom met hun bedrijf, maar zodra ze de anderen nodig hebben voor bepaalde expertise, of als een project te groot is, dan kan het binnen het collectief worden opgepakt. Zo vergroten ze hun slagkracht als zp’er en kunnen ze een heel breed aanbod neerleggen bij opdrachtgevers en zich gaan meten met grotere bureaus.

img_4137_copy.jpg

img_4157_copy.jpg

De naam Studio Supermarkt is gekozen om aan te geven dat indien er behoefte ontstaat aan nieuwe input op een niet vertegenwoordigd werkterrein, andere creatieve professionals op projectbasis worden ingeschakeld om mee te werken in het collectief. Studio Supermarkt wil zich gaan richten op projecten voor opdrachtgevers die open staan voor vernieuwingen. Speels en innovatief zijn hierin sleutelwoorden.

studio_supermarkt.jpg

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer