Dag van de duurzaamheid Zwolle

Zwolle – Zwolle staat 11 november in het teken van de dag van de duurzaamheid. In het Ecodrome organiseren diverse Zwolse partijen een gezamenlijk programma voor bedrijven, instellingen en geïnteresseerden die meer willen weten over o.a. duurzame energie of het duurzaam managen van een organisatie. De Markt van Morgen bestaat uit lezingen, gesprekken over duurzame thema’s, een veiling van duurzame ideeën en een netwerkborrel.

Duurzaam ondernemen is voor steeds meer bedrijven en organisaties een must. Maar vaak is het niet altijd makkelijk om die principes in de organisatie toe te passen. Vaak zijn er ideeën genoeg, maar ontbreekt het nog aan de juiste aanpak. Het Ecodrome is op 11 november voor bedrijven en organisaties dè plek om nieuwe ideeën uit te wisselen en om van elkaar te leren. Het middagprogramma start om 15.15 uur met een lezing van Aart Bontekoning, organisatiepsycholoog en veranderkundige, over zijn boek: ‘De kracht van generaties.’ Om 17.00 geeft gedragswetenschapper Eric Koenen een visuele presentatie aan de hand van zijn boek ‘De kunst van leiderschap in tijden van verandering’. Tussendoor kunnen bezoekers onder het genot van een drankje op zoek naar de oplossing van de vergrijzing en ontgroening.

Avondprogramma
Vanaf 19.00 uur zal Natuur en Milieu Overijssel een koffer met duurzame ideeën uit Overijssel overhandigen aan Theo Rietkerk, gedeputeerde Provincie Overijssel. De initiatiefnemers van deze ideeën zullen in contact gebracht worden met bedrijven en organisaties die hen kunnen helpen bij de realisatie.

Vanaf 19.30 uur is er een netwerkbijeenkomst. Alle organisaties en ondernemers uit de regio zijn welkom! Er zijn informatiepunten over verschillende thema’s: duurzame energie, wonen, inkopen, ondernemen en biodiversiteit. Mensen met vragen kunnen terecht bij een informatiepunt en in gesprek gaan met specialisten.

Organisatie
De Markt van Morgen is een gezamenlijk initiatief van Provincie Overijssel, gemeente Zwolle, Agentschap NL, Natuur & Milieu Overijssel, Greenwish, Kreatieve Industrie Zwolle en VUconnected. Het programma met de exacte tijden is te lezen op de site van de Provincie Overijssel: www.overijssel.nl/energiepact.

Wilt u meer weten over het totale programma in het Ecodrome, dan kunt u contact opnemen met Wijnand Jonkers (038) 425 09 66. Kijkt u voor de afzonderlijke programma-onderdelen op de websites van de organisatoren.
· Middagprogramma door Vuconnected met KIZ: www.vuconnected.nl.
· Avondprogramma door gemeente Zwolle, Agentschap NL, provincie Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel: www.samenmakenwedestad.nl/dagvandeduurzaamheid.
Contactpersonen zijn Sabienke Breman, sabienke.breman@agentschapnl.nl tel 088-6023214 en Annemiek de Wolf, a.de.wolf@zwolle.nl tel 038-4982718

Locatie is Ecodrome, Willemskade 19 in Zwolle. Zie http://www.ecodrome.nl/Praktische-informatie/Adres-en-Route voor een routebeschrijving.

Graag tot ziens op 11 november!

Artikel delen:

Reageer