Het weer: een enkele bui

Zwolle – Zaterdag trekt het regengebied naar het zuidoosten weg. In de ochtend regent het in het zuidoosten nog even stevig door. Elders is het, op een enkele bui na, droog.

05-11-2010_weerfoto__oude_en_nieuwe_spoorbrug_.jpg
Oude- en nieuwe spoorbrug

De wind draait naar het noordwesten en daarmee wordt koelere lucht aangevoerd. De maxima liggen zaterdagmiddag rond 12 graden. Het is wisselend bewolkt, met af en toe zon. Wel blijft de kans op een enkele bui bestaan. ’s Avonds en in de nacht naar zondag zijn vooral de kustgebieden gevoelig voor buien. Het koelt af naar 5 graden aan zee en 3 graden in het oosten. Zondag zet de temperatuurdaling voort: Het wordt slechts 8 graden. In de loop van de dag trekt een storing over en valt er flink wat regen. Daarbij staat een meest matige oostenwind.

Maandagochtend begint plaatselijk met nachtvorst. Overdag is het wisselend bewolkt en valt er af en toe buiige regen. Het is erg fris in vergelijking met vandaag. De middagtemperatuur ligt rond 6 of 7 graden en daarbij staat een stevige zuidoostenwind. De dagen daarna loopt de temperatuur geleidelijk aan weer op naar een graad of 10 overdag. Het blijft wisselvallig herfstweer, met veel bewolking en van tijd tot tijd een bui.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. even off-topic,
  ik zou graag een vergroting willen ophangen in huis van de oude + nieuwe spporbrug in één foto, oude/’nieuwe’ IJsselbrug en van de Peperbus.
  Zijn er nog mensen die mooie foto’s hebben of weten te vinden in een goede kwaliteit?
  Bedankt alvast!


  Maak melding

 2. De olde grieze terecht op de achtergrond. Als een kameleon neemt ie de omgevingskleur aan. Terwijl de heerlijk kleurrijke rode nieuwe….nu vast al een tijd in de herfstbladeren oplichtende zon, staat mooi te wezen.

  Net nu ‘de verschillige VARA’ hun 85 jarig bestaan viert, met zeer gevarieerde en gezellige gasten. En nu Carry “Spijkers met jubilerende koppen” afsluit. Carry wil nog tot haar 85e dit “Kopspijkerslied” blijven zingen…….Spijkers met koppen, Spijkers met koppen spijijijijij kers.


  Maak melding

 3. @ Ingrid; 2 spoorbruggen is te overdreven voor Zwolle. Bedoel we zijn wel ZWOLLE…maar Neh, 1 hele mooie rooie, unieke die 2 provinciën en 2 steden verbindt….met de dansende IJssel en haar uiterwaarden. Zou genoeg moeten zijn. Toch….hebben we hier veel bruggenbouwers: als die allemaal nog eens een bruggetje mochten bouwen.

  Mijn favobrug van ’t moment is de loop- (en fietsbrug) de blauwwitte die Frankhuis met de (blok)melkfabriek verbindt. Neem em elke (werk)dag 2x voor het kortere explosieve werk……pfff al als ik er aan denk: maar het werkt wel. En maar sleuren met die fiets, en maar afremmen. 😉


  Maak melding

 4. @ Dick, vermoeiend allemaal. Maar ondanks dat ik de oude spoorbrug mooi vind. Vind ik het nu geen gezicht meer die 2 bruggen naast elkaar.


  Maak melding

 5. Leuke aktie:
  Word winnaar met de FC Zwolle poster voor het raam
  02-11-2010

  Houd de Peperbus van deze week goed in de gaten! In de krant van woensdag 3 november vind je namelijk een poster van FC Zwolle. Hang deze duidelijk zichtbaar voor je raam en jij kunt fantastische prijzen winnen!
  Samen steunen we FC Zwolle
  FC Zwolle doet het goed en kan je steun goed gebruiken. Met de poster voor het raam ben jij misschien straks één
  van de gelukkige winnaars van bijvoorbeeld een seizoenkaart en kun je FC Zwolle live steunen. Een belevenis die je niet wilt missen!
  1e prijs
  Apple I-phone 4
  Mogelijk gemaakt door Vakatel
  2e prijzen
  – LAPT coachingsessie
  – 2 maanden gratis sporten
  – Zonnebankkaart voor 10 keer gratis zonnen
  Mogelijk gemaakd door Achmea health Centers
  3e prijzen
  – 3x seizoenkaart FC Zwolle
  – VIP arrangement bij thuiswedstrijd van FC Zwolle, waarbij je de laatste 10 minuten de wedstrijd langs het veld kan bekijken.
  Mogelijk gemaakt door FC Zwolle
  Hoe werkt het?
  Knip de poster uit de Peperbus van woensdag 3 november en hang deze meteen duidelijk zichtbaar voor je raam. Laat de poster in ieder geval hangen tot en met vrijdag 12 november. Een fotograaf van FC Zwolle zal door de stad rijden om een aantal huizen met een poster te fotograferen. Wordt jouw huis gefotografeerd? Dan is één van de prijzen voor jou!
  Wees er bij: bekendmaking winnaars
  Kom op vrijdag 12 november naar de thuiswedstrijd
  FC Zwolle – Fortuna Sittard. Wees er bij als in de rust van de wedstrijd de winnaars bekend worden gemaakt.  Maak melding

Reageer