Intocht Sinterklaas Zwolle

Zwolle – Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag 20 november 2010 aan in Zwolle. De Pakjesboot meert om 12.30 uur aan bij het Rodetorenplein. Kinderen mogen op het plein de Sint met Sinterklaasliedjes inhalen.

img_4719_copy.jpg

Loco-burgemeester Erik Dannenberg van de gemeente Zwolle en voorzitter Louis van Dalen van Citycentrum Zwolle heten de Goedheiligman welkom. Na de ontvangst vertrekt de Sint samen met zijn Pieten voor een optocht door de binnenstad. De route die de Sint volgt is: Rodetorenplein, Jufferenwal, Kamperstraat, Luttekestraat, Voorstraat, Melkmarkt, Grote Markt, Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Ter Pelkwijkstraat, Kerkstraat, Diezerstraat, Grote Markt, Korte Ademhalingssteeg, Sassenstraat en Bethlehemkerkplein.

Feestelijk programma

De optocht eindigt bij de Proosdij. Daar zijn vanaf 14.00 uur activiteiten voor alle kinderen. Kindercircus Pavarini en Klim en Outdoorcentrum Yosemite helpen mee om er een feestelijk programma van te maken. Er zijn diverse spellen en er is een groot springkussen op het plein voor de Proosdij.

Rond 15.00 uur vertrekt de Sint naar Isala Klinieken om samen met zijn Pieten een bezoek te brengen aan de kinderafdeling van het ziekenhuis.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Iederéén zijn of haar mening natuurlijk…

  Maar ik vind er weinig armoedig aan…ben zeer te spreken over de intocht hier. De Sint ziet er geweldig uit, lijkt erg op die van de tv. Hij speelt het goed…en straalt uit dat hij het leuk vindt. Ben een aantal keren bij de landelijke intocht geweest, en moet zeggen dat de NOS ook niet echt spectaculair is als je er live bij bent. Het geheel speelt zich vnl op tv af, en als toeschouwer merk je er weinig van. Nee…denk dat de Zwollenaren best tevreden mogen zijn over hun Klaas, en de intocht 🙂


  Maak melding

 2. En nu nog een beetje tolerantie van de ‘volwassenen’ die Sinterklaas binnenhalen. Het is een kinderfeest, laat die kleintjes dan ook vooraan staan. Als Sint aankomt is het net een horde dollen die allemaal naar voren vliegen en daar sta je met twee kids van bijna drie en bijna vijf naar ‘grote mensen’ konten en ruggen te kijken. >:(


  Maak melding

 3. Ik weet ook zeker dat deze Sint het erg leuk vindt om Sint te zijn!
  En ja dat van de ruggen van volwassenen is vervelend maar ook begrijpelijk. Ouders willen hun kind bij zich houden in de drukte, voor je het weet ben je ze kwijt. Helaas kunnen we niet allemaal vooraan staan. Als je verderop in de route gaat staan, heb je op veel plekken ruimte genoeg en kun je gewoon vooraan staan.


  Maak melding

 4. Volwassenen moeten zelf dit kunnen bedenken, maar blijkbaar is het alleen: mijn kind moet en zal vooraan. Een oplossing? Eigenlijk is het te gek dat er oplossingen bedacht moeten worden, maar blijkbaar is het toch nodig. Zet een dubbel rij dranghekken neer. De eerste rij voor de kinderen en de twee rij voor de papa’s en mama’s. Blijkbaar is dit gewoon nodig!


  Maak melding

 5. Ik ben het met Sil eens..het is soms te zot voor woorden hoe de kids onder de voet worden gelopen.

  Misschien een speciale ring alleen voor kinderen instellen ?? Wij hebben zoiets ook eens gezien bij de intocht van Sint Piter in Grouw. Ik moet zeggen dat dit heel goed werkt daar. Misschien een idee voor hier in Zwolle.


  Maak melding

 6. Voor de Zwolse Sint alleen maar lof. Hij doet het geweldig 😀

  Langs de route van de intocht is altijd wel een plekje te vinden waar de mensen niet rijen-dik staan. Ik moet zeggen dat we voorgaande jaren altijd wel een mooi plekje hebben gevonden.


  Maak melding

 7. Joppuh kr?g de grote kindervriend en zien moat’n in’t café op bezoek en de goedheiligman zal vast nog wel een verrassing uut de zak ‘aal’n vör de brave joppuh!


  Maak melding

 8. Ckus te weet’n daj wat kriegt Joppuh, ie zult oe vaste weh niet in de zak esketen vuul’n. Vorig joar of met oen verjoardag, haj toch wat heftigs ekreeng? Un mooi gevuld glas toch?

  Veel plezier Marieke en benieuwd naar je mooie plekjes 😮


  Maak melding

 9. @Heleen, dan lijkt me een goed idee. Een ring alleen voor de kleintjes, en dan zo gemaakt dat pa en ma de kleine erin moet tillen zodat kinderen niet zoek kunnen raken. Natuurlijk kan je ergens aan de route gaan staan, maar wat is er nu nog spannende dan de boot aan te zien komen onder het zingen van: zie ginds komt de stoomboot. Die kleintje leven daar helemaal naar toe.


  Maak melding

 10. Kinderen hebben het nog nergens over en de ouders willen het hier allemaal alweer ff regelen.
  Tja de haven van Hattem biedt voldoende plaats, zelfs toen de landelijke intocht hier plaatsvond.8)8)8)


  Maak melding

 11. (sommige) ouders…en het willen (soms MOETEN) regelen voor hun kind….pfffffffffffffffffffffffffffff hele diepe zucht en andere kant op kijken dick. Gadverdamme zie die oervervellende ouders al weer zo voor me. En dat kind zich maar schamen….plaatsvervangend schamen. Die duffe ouders hebben helemaal niet in de gaten dat ze voor l*l staan.


  Maak melding

 12. ZO GAAT UT MET SNOEPERS….DIE KOMEN BIJ SINTERKLAAS ALTIJD WEL TE PAS 😀 ZWARTE PIET JENST ER ZO EEN PAAR KEER KEIHARD MET ZIJN ROE OVER…als je dat maar weet, ahum K3 nu (acht dat kan dan wel weer bij het Sinterklaasfeest).


  Maak melding

 13. @Sil Wij zijn na een jaar Zwolse intocht afgehaakt. We stonden met onze toen nog kleine jongen op een plek waar het (nog) niet druk was. Met de nadruk op nog, want met Sinterklaas kwam er ook een stoet ouders en kinderen mee. Als je niet brutaal genoeg bent – en dat zijn we niet – sta je achter de snoepvuurlinie. Wat mij verbaasde was dat de Pieten zich niet beter verspreidden, door ook achter de eerste rijen ouders te lopen en de kleintjes wat snoep in de hand te drukken.


  Maak melding

 14. @Dame, dat wat jij schrijft bedoelde ik in mijn eerste berichtje ook, maar kwam niet zo over als ik de reacties lees.

  Als Sint aankomt is het net een horde dollen die allemaal naar voren vliegen en daar sta je met twee kids van bijna drie en bijna vijf naar ‘grote mensen’ konten en ruggen te kijken.

  Het gaat mij niet eens om die paar pepernoten, maar ze lopen je bijna de buggy waar de jongste inzat uit de handen. Hun kindjes moesten en zouden vooraan staan en dat er andere kleintjes stonden te wachten wordt dan even vergeten. Je kan ook niet met de oudste naar voren stappen want je laat een buggy met een kleine niet onbeheerd staan, met als gevolg dat die kleintjes tegen konten en ruggen aankeken.

  Ik snap eigenlijk niet goed wat Koko bedoeld met ‘de ouders regelen het wel even’, en wat Dick probeert te zeggen met ouders die allemaal voor l*l staan, maar de Sinterklaasgekte worden die kleintjes al op de peuterspeelzaal ingegoten, en zelfs nu op RTL het Sinterklaasverhaal al ‘s-middags. Ze leven er nu alweer naar toe dat Sinterklaas binnenkort uit Spanje komt met de boot!


  Maak melding

 15. Ik denk dat ouders meer met de neus vooraan staan dan de kinderen vooral dat snoeplokt brrrrrrrrrrr.

  Waarom moet de meute
  weer bij elkaar
  op een kluitje staan
  ik ben sint en kom
  overal aan.


  Maak melding

 16. Vorig jaar stonden wij eerst op de brug, in de buurt van waar de Sint aankwam. We hebben de boot voorbij zien komen. Toen is onze dochter vooraan gaan staan bij andere kinderen en stonden wij achteraan. Gelukkig zijn er altijd mensen die je kind in de gaten houden, vooral als ze weten dat je zelf vlakbij staat. Toen liepen we door de drukte, want ja, dat hoort erbij, richting de grote markt en zij uiteindelijk aan de achterkant van de Pearle gaan staan. Daar stond bijna niemand, ook niet toen de Sint er langs kwam. Dus er is echt plek genoeg om vooraan te gaan staan. En dat Pieten niet iedereen strooigoed geeft, tja, ook dat gebeurt altijd en overal. Neem dan zelf een zakje mee. Je kunt altijd doen alsof je die van Zwarte Piet krijgt.
  Waar maken we ons eigenlijk druk over???
  Je kunt ook naar een ‘wijk’-intoccht gaan. Hier in Zuid maakt de Sint een rondje door het winkelcentrum en heeft dan vaak wel even tijd om te stoppen voor je kind en de pieten willen best even met je kind op de foto. Dat is toch ook leuk. En een kind heeft meestal niet door dat het niet een grootse intocht is met een boot!


  Maak melding

 17. Bericht door Koko Hattem, op 6 november 2010 om 17:41
  Kinderen hebben het nog nergens over en de ouders willen het hier allemaal alweer ff regelen.

  Koko, je hebt helemaal gelijk!
  Woensdag begint het Sinterklaasjournaal pas! Daarna zal het voor de kinderen een beetje gaan beginnen.

  En toch, ondanks je zeer terechte opmerking, hier mijn mening:
  Wat ik ge-wel-dig zou vinden is, als Gemeente Zwolle alle jonge kindjes tot 8 jaar een uitnodiging zou sturen om de intocht van Sinterklaas te vieren op een locatie waar alleen zij en 1 ouder mogen komen. Niet zo druk, niet onder de voet lopen en toch leuk.
  Uiteraard doet de sint dan ook zn gebruikelijke route door de stad en zo… iedereen blij.  Maak melding

 18. Er is zowiezo altijd en overal wel gelegenheid om met je kindjes Sinterklaas te zien. Alle wijken hebben wel een intocht met aansluitend een feestprogramma in het wijkcentrum. Maar daar gaat deze topic niet over. Deze gaat over de intocht van Sinterklaas in Zwolle. Dan moet je niet verwijzen naar andere intochten en/of andere steden.


  Maak melding

 19. Sil dat Hattem genoemd word is slechts een vergelijking en lijkt mij wel on topic.
  Als het over Zwolse voetbal gaat worden er ook wel eens andere clubs.
  Loat Sunterkloas dit ma niet lezen dat ie zo doet want dan kump ie helemoale niet meer noar Zwolle toe en giet eu niet vaader dan .attem.
  Want as die beste kerel hier altied weg giet dan zegge altied ppppfffffff en noe mud ik nog weer deur noar Zwolle en door heb ik helemoale geen zin in;);)


  Maak melding

 20. Ik heb Sinterklaas anders wel eens hele andere dingen horen zeggen. Iets als…. “Zo, dat was Zwolle, wat was het er toch gezellig! Vooral Westenholte was weer helemaal top!” Nu nog naar Hattem…. euh… oh, we zijn er al weer voorbij?! Och, nou ja, volgend jaar maar weer eens proberen….

  Proest! Of was dat nou mn pa? Ach, in de Decembermaanden is dat onderscheid heel moeilijk te maken… Hahahahahahahaha…


  Maak melding

 21. @Koko, het gaat mij niet om ‘Attem’ of een wijk van Zwolle. En alles wat met intochten te maken heeft is in principe on-topic. Maar ik erger mij een beetje dat men zegt: ga je maar de wijken in. Dit gaat op het moment over Sinterklaas intocht in Zwolle, en daar heb ik mijn mening over. Verleden jaar zijn wij naar de kleinkids gegaan inplaats van de kleinkids naar ons. Ze wonen (voor een deel) in Coevorden en daar is een lange kade die goed is afgezet met hekken met de intocht. Die goedheiligman voer langs de gehele kade en alle kinderen hebben hem goed kunnen zien omdat het niet nodig was dat iedereen voor die kleintjes gingen staan omdat er gewoon genoeg ruimte was. Dat is wat mij tegenstaat met de intocht van die goede man hier in Zwolle. Voor mij persoonlijk hoeft dat hele Sinterklaas gedoe niet, maar met vijf kleinkinderen in de leeftijd varierend van 5 maanden t/m 8 jaar kom je daar niet onderuit. Ze worden nu al gek gemaakt met alles wat van Sinterklaas op tv is en het is pas 7 november….


  Maak melding

 22. Eva wat vreemd, in .attem komt ie altijd om 10.30 aan en in zwolle om 12.30!!! En dan zegt ie in Zwolle “zo nu nog naar .attem?”
  mmmmmmmmmm 2x naar .attem en 1x in zwolle, Sint is druk


  Maak melding

 23. ik vind het echt heel leuk dat die ook nog even naar het ziekenhuis gaan kunne de kinderen ook nog sinterklaas zien en hebben zij ook nog wat aflijding en wat leuks hoefen ze even niet meer aan ziek zijn te denken


  Maak melding

Reageer