Opening hernieuwde Sassenstraat

Zwolle – Zaterdagmiddag is de hernieuwde Sassenstraat door wethouder F. van As geopend. Sinds begin maart 2010 werd er in het kader van het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2004-2015 gewerkt aan de herinrichting van de straat. Delen van de straat werden daarom steeds gefaseerd afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden aan de bekende Zwolse straat zijn nu afgerond.

 

06-11-2010_opening_sassenstraat__openingshandeling_door_wethouder_4.jpg

Nog voor het middaguur startte vanaf het Terpelkwijkpark naar het Stadhuis door de Diezerpromenade een ’optocht met muziek en een spandoek’ om de opening van de hernieuwde Sassenstraat aan te kondigen. Vanaf 12.00 uur werd de officiële opening van de Sassenstraat gevierd met een springkussen voor de kinderen, een stoeptekenaar, muziek, hapjes en kraampjes vol met leuke spullen. Remko van Schaik was op straat aan het ’streetpainten’. Een lust voor het oog om te zien welke creatieve en fantastische kunstwerken er op de grond worden gemaakt! De Zwolse dweilorkesten de Stroatklinkers en Pardoes zorgden deze dag voor de muzikale noot in de Sassenstraat.

06-11-2010_opening_sassenstraat_blaaskapel_pardoes_door_de_diezerstraat_1.jpg

 

06-11-2010_opening_sassenstraat_peter_vader_deelt_mede__2.jpg

06-11-2010_opening_sassenstraat_proost_5.jpg

Tussen het enorme aanbod van muziekgroepen zit zo af en toe iets bijzonders.De Stroatklinkers kan je gerust bijzonder noemen. In het kort zit dat in de combinatie van een vorm traditionele Amerikaanse volksmuziek, (Bluegrass) en de Groninger teksten.

Ook bijzonder is dat de Stroatklinkers hierbij uitsluitend gebruik maken van akoestische instrumenten. Op het podium staan de Stroatklinkers garant voor een stevig stuk vakmanschap, entertainment en speelplezier. Het zeventienjarig bestaan van de groep , met veel optredens zorgden voor de nodige ervaring. Naast hun eigen liedjes spelen de Stroatklinkers originele Bluegrass, Ierse-folk , razendsnelle Rock and Roll, en bekende nummers uit popmuziek. Dit alles met een humorvolle en onderhoudende presentatie!

Ook bloaskapel Pardoes zal de straat opvrolijken! Kom ervaren hoe dit dweilorkest dit evenement muzikaal omlijst met muziek uit alle windrichtingen. Van Andre Hazes tot de Beatles en van Abba tot Frans Bauer. Je kunt het zo gek niet bedenken of zij spelen het.

sassenpoort.jpg

Op 31 mei 2010 werd de Sassenpoort afgesloten voor alle verkeer. Het autoverkeer kon vanaf dat moment alleen nog via die weg de stad uit.

·         De Sassenstraat werd heringericht: parkeerplaatsen verdwenen en de straat werd ingericht voor eenrichtingsverkeer.

·         De Nieuwe Markt werd heringericht en autoluw gemaakt: in het najaar van 2010 verdwenen de betaalde parkeerplaatsen.

·         De afsluiting van de Sassenpoort bracht met zich mee dat de rijrichting in de Sassenstraat, de Walstraat, de Praubstraat en de Vijfhoek gewijzigd werd. 

·         Sassenstraat: ging deels van tweerichting- naar éénrichtingsverkeer (Bloemendalstraat ->Sassenpoort) en deels wordt de rijrichting omgedraaid (Grote Kerk -> Bloemendalstraat)

·         Walstraat: rijrichting werd omgedraaid (Gasthuisplein -> Sassenpoort) ·         Praubstraat: rijrichting wordt omgedraaid (Koestraat -> Grote Kerk)

·         Vijfhoek: rijrichting werd omgedraaid.

06-11-2010_opening_sassenstraat_ellen_ten_koppel_met_dochter_julia__3.jpg

Het wijzigen van de rijrichtingen in het zuidelijk deel van de binnenstad is één van de maatregelen die getroffen werd om het centrum autoluw te maken. Het ‘autoluw’-beleid komt voort uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2004-2015. Samen met bewoners, gebruikers, bezoekers en andere betrokkenen zet de gemeente in op een mooie binnenstad waar het aangenaam verblijven is. Waar ruimte is om te winkelen en te werken, met ruimte voor de warenmarkt, voor terrassen en voor evenementen. Waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen en waar de auto een stapje terug doet. Maar ook een binnenstad die goed bereikbaar is en blijft door voldoende en duidelijk vindbare parkeergelegenheid aan de randen van het centrum.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Fijn dat de Sassenpoort nu zelf ook verkeersvrij is, ik heb er s’avonds wel weer wat ongure type’s in het donker onde zien hangen, puntje van aandacht voor de Politie en de gemeente?


  Maak melding

 2. Sassenstraat mislukt!
  Wederom is de Sassenstraat opnieuw mislukt. Veel panden staan leeg in deze spooky straat. De nieuwe bestrating is te triest voor woorden.
  Het lukt de gemeente Zwolle maar niet om iets van deze straat te maken. Er is namelijk nooit goed over nagedacht hoe deze straat beter te laten aansluiten op de Diezerstraat/Markt. Hetzelfde geldt overigens voor de totaal mislukte Melkmarkt (het tochtgat van Zwolle) wat een een prachtige terrassenmarkt (a la Deventer) had kunnen worden als de gracht was opengegooid.


  Maak melding

 3. Wat is dat voor gezeur over de Melkmarkt?!? Die is prachtig geworden! En de Sassenstraat ook!
  Nieuwe Markt is momenteel op de schop. Wordt prima binnenstad zo!
  Alleen die groene glasbak op de Grote Markt, das een minpuntje…


  Maak melding

 4. Tjemig wat ben ik blij dat ik op die plekken in de stad niet met de auto hoef te zijn zeg! Wat een complex gedoe! Je zult maar op een bepaalde plek verkeerd rijden… dan kan je helemaal opnieuw beginnen (rondje rijden).
  Verder ben ik erg benieuwd naar hoe de Sassenstraat er nu uit ziet. Ik ga gauw eens kijken. Ik hoop in elk geval op goede fietsstallingsplekken (zonder fietsenrekken)…


  Maak melding

 5. Zag een tijdje terug hoe een politieauto de pollers ah einde vd Diezerstraat NIET kon passeren… Na een tijdje ‘klooien’ draaiden ze maar weer om!
  Ik vraag me daarom af of ze al een rampenoefening hebben gehouden in onze autoluwe binnenstad!


  Maak melding

Reageer