Baldadige mannen moeten nachtje brommen

Zwolle – Op de Melkmarkt werd in de vroege ochtend van zaterdag 6 november een 18-jarige Zwollenaar aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Er was een melding binnengekomen dat een groep jongeren de openbare orde aan het verstoren was op de hoek Melkmarkt/Jufferenwal. De jongeren hingen aan lantaarnpalen en duwden tegen de oliebollenkraam.

Ter plaatse werd de groep aangesproken door politiemedewerkers. Er werd baldadig en recalcitrant gereageerd en men leek behoorlijk dronken. Daarop werd de groep gevorderd de binnenstad te verlaten. De 18-jarige jongen was duidelijk kwaad. Hij bleef op straat hangen, schreeuwde en maakte beledigende gebaren in de richting van de politie. Uiteindelijk werd hij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aan de Voorstraat werd in de vroege ochtend van zaterdag 6 november een 34-jarige Zwollenaar aangehouden voor belediging. De man was al herhaaldelijk weggestuurd bij een horecagelegenheid, omdat hij dronken was.

De man probeerde echter telkens opnieuw naar binnen te komen, waarop de portier de politie inschakelde. De portier wist de man uiteindelijk op enkele meters afstand te krijgen. Daar bleef hij staan, om vervolgens beledigende uitspraken te doen en dito gebaren te maken naar de inmiddels gearriveerde politiemedewerkers. Daarop werd hij aangehouden en ingesloten op het bureau. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Artikel delen:

Reageer