Mannen vernielen auto’s aan Terborchstraat

Zwolle – Op de Burg. Van Rooijensingel werden in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 november een 30-jarige Zwollenaar en een 31-jarige Amsterdammer aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen goederen.

Een getuige had gezien dat de twee een bord uit een tuin aan de Terborchstraat weghaalden en meenamen. Daarop alarmeerde hij de politie en zette de achtervolging in. Terwijl de getuige de twee mannen volgde, zag hij dat zij tegen een autospiegel trapten en over een andere auto heenliepen. Het tweetal werd voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. zijn Zwolle en Amsterdam op boefjespad,
  dan levert dit ellende op in de binnenstad.

  (@Observer: ’t is de tijd van het jaar voor rijmelarij haha)


  Maak melding

 2. openlijke geweldpleging tegen goederen??? Kan het woord ‘vernieling’ nog ingewikkelder worden gemaakt??? Bestaat er ook niet-openlijke geweldpleging tegen goederen? En is dat erger of minder erg?
  Ik ga binnenkort ‘ns een keertje niet openlijke grove geweldpleging tegen onroerende openbare goederen met voorbedachte rade plegen:P


  Maak melding

 3. Wetboek van Strafrecht? en de rechtspleging in het algemeen?
  Aan wiens kant de meeste advocaten staan, ondanks dat ze allemaal beëedigd zijn was me al lang duidelijk maar ik begin nu zo hier en daar ook mn twijfels over de onkreukbaarheid van de rechterlijke macht te krijgen hoor, hoe knap ons wetboek ook in elkaar zit.


  Maak melding

Reageer