Jongen aangehouden voor vernieling in parkeergarage

Zwolle – In de parkeergarage van het winkelcentrum Zwolle-Zuid werd vrijdagavond 5 november een 13-jarige jongen aangehouden voor baldadigheid.

De jongen had even daarvoor vernielingen gepleegd aan een roltrap. Dit was gezien door een vrijwilliger van de parkeergarage, die de jongen aanhield en de politie inschakelde. De ouders van de jongen zijn ingelicht en waarschijnlijk zal hij worden doorverwezen naar Halt.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. @Pieters: extra steun kan gevraagd worden adhv de feiten, zijn die bekend of is dit een gevoel?

  Feiten kan men altijd even snel(..) uit het managementinformatiesysteem van de politie halen natuurlijk 😉


  Maak melding

 2. @ Pieters, kom eigenlijk niet zo veel jongelui meer tegen in de parkeer garage is wel eens meer geweest. Maar misschien komt dat nu het slechter weer wordt wel weer terug.


  Maak melding

 3. Dit soort kwajongensstreken heb ik nou echt nooit gedaan.
  In heel Zwolle was er namelijk maar één roltrap te vinden, help me eens? was het niet bij C&A in de Diezerstraat?


  Maak melding

 4. Ingrid ik woon aan het parkeerdek en kom daar elke dag binnen vanaf mijn werk en zie er elke dag een groephangen .Ze smijten alles van zich af in hettrappenhuis en besmerende hele boel daar .Ze hebben de afgelopen week bij ons in het trappenhuis pakken melk leeg gegooit over een scooter.Dus ik merk het weldegelijk


  Maak melding

 5. Hopelijk komt er eens wat meer toezicht van de politie Ik woon zelf aan het parkeerdek op de tweede etage dagelijks hangen hier heel veel jongelui die er niks te zoeken hebben. Vaak genoeg politie voor gebet maar die doet er niets aan omdat ze zeggen ze doen niets nee als je er bij staat doen ze niets, Mijn auto zit onder de krassen helaas kan ik niks bewijzen maar wel heel vreemd dat wij als bewoners vaak die groepen tussen de geparkeerde auto’s door zien lopen……


  Maak melding

 6. @Pieters en NN, woon er inderdaad niet kom er alleen regelamtig om mijn boodschappen te doen. Kan me voorstellen dat je er vreeeeselijk van baald wanneer ze er zo’n troep van maken en je auto vernielen.
  Misschien eens met buren afspreken om een soort burgerwacht op poten te gaan zetten i.o.m. met de wijkagent.
  Misschien dat je ze op manier te grazen kunt nemen.
  Maar snap dat je er van baalt als een stekker, dat zou ik zelf ook hebben.


  Maak melding

Reageer