VV Berkum moet punten in Assen laten liggen

Zwolle – Het eerste elftal van VV Berkum heeft in de uitwedstrijd tegen ACV in Assen opnieuw punten ingeleverd door met 1-0 te verliezen, maar kwam daar wel uiterst sneu mee weg. Gezien het wedstrijdverloop, het schlemielige tegendoelpunt en het vertoonde spel had Berkum minstens een punt verdiend en misschien nog wel meer.

“Deze wedstrijd hadden we moeten en kunnen winnen. Ons spel was beter, iedere tweede bal was voor ons, en we hadden de mogelijkheden maar het tegendoelpunt was dramatisch,” aldus coach Michel van Oostrum van Berkum. Die goal viel halverwege de eerste helft toen ACV-keeper Marcel Groothof een verre uittrap het veld instuurde. Vervolgens bleef bij Berkum iedereen op elkaar wachten en van dat volledige gebrek aan communicatie profiteerde René Westerveen, die de bal oppikte en over keeper Mathijs Bouwhuis in het Berkum-doel liftte: 1-0.

Tot dat moment, en ook daarna, had zowel Berkum als ACV niet echt een overwicht maar de betere kansen waren toch voor de Zwolse ploeg. Zo was Jeffrey van der Vlist na ongeveer een kwartier dicht bij de openingstreffer maar ACV-keeper Marcel Groothof kreeg op wonderbaarlijke wijze nog net een hand achter zijn inzet. Ook Chris van der Meulen had in deze fase de score kunnen openen, maar hij zag zijn poging smoren in de ACV-verdediging.

Direct na rust kwam Chris, door een vrije trap van zijn goed spelende broer Marc, in vrije positie voor de goal maar hij kopte recht omlaag en de hoog opstuiterende bal was vervolgens een relatief makkelijke prooi voor doelman Groothof. Zo’n 10 minuten daarna behoedde keeper Bouwhuis zijn club voor een grotere achterstand door eerst een eigen doelpunt van zijn verdediging met de voet te voorkomen en de rebound daarna te stoppen. Ook een inzet van de steeds gevaarlijke Mark Marring, de topscorer van ACV, werd later door Mathijs met de voet onschadelijk gemaakt.

Berkum bleef aandringen en was een aantal keren dicht bij de verdiende gelijkmaker, maar vrije trappen van Marc van der Meulen werden door de doelman net over getikt of belandden op de paal zodat uiteindelijk ook in deze wedstrijd weer drie punten werden ingeleverd. Hoopgevend was echter dat Berkum deze keer veel beter voetbal en strijdlust liet zien dan in de voorgaande duels en dat het geloof in eigen kunnen leek te zijn teruggekeerd. Dat moet dus volgende week in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Oranje Nassau maar weer eens in een overwinning worden vertaald!

ACV-Berkum, 6 november 2010
Eindstand:  1-0 (1-0)
Doelpunten: 23. René Westerveen (1-0)
Gele kaarten Berkum: Edmund Mijnheer, Georgie Huisman, Hiro Gnanapragassam
Gele kaarten ACV: John van Dalen
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Kees Dorgelo, Jefrey Pohowainjaan, Edmund Mijnheer, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Bas Bouwhuis (69. Björn van Rellum), Georgie Huisman (57. Richard Bouwmeester), Jeffrey van der Vlist, Bram Roelofs, Dennis Horstman (45. Hiro Gnanapragrassam)
Opstelling ACV: Marcel Groothof, Graham Ramalho, Bart Apotheker, John van Dalen, Jeffrey Bosch, Robert Pomstra (79. Daan Korenhof), Arie Rozema, René Westerveen (65. Jeffrey Visser), Mark Marring, Robert Jan van Dijken, Robin Mulder (76. Roy van Dalen).

 

Artikel delen:

Reageer