Hardenberg ’85 en CSV ’28 delen de punten

Zwolle – Met een door griep sterk uitgedunde selectie (6 zieken!), wist CSV ’28 in een soms wat rommelige wedstrijd, in en tegen Hardenberg, niet verder dan een puntenverdeling te komen. 

Ondanks dat de ploeg op meerdere plaatsen gewijzigd was, begon CSV ’28 zaterdag sterk aan het uitduel tegen Hardenberg ’85. En met een vroeg succes, want er waren nog maar 5 minuten gespeeld toen Hardenberg op het middenveld balverlies leed en CSV de bal veroverde. Leon Steenbergen, die vanmiddag noodgedwongen als linkerspits speelde, werd aan het werk gezet en diens voorzet kon middenvelder Guy N ‘Gouan doeltreffend afronden (0-1). Ook daarna had CSV iets meer van het spel, wat onder meer resulteerde in een goed schot van de nuttig spelende Steenbergen en een goede voorzet van verdediger Willem te Vogt op de vrijstaande Yavuz Özdemir. Deze laatste kon echter net niet bij de bal om gevaarlijk te worden. Na 25 minuten nam Hardenberg het initiatief over. Een prima genomen vrije trap van Rick Koelman in de rechterbenedenhoek werd door keeper Wibo van Dijk tot hoekschop verwerkt en een paar minuten later voorkwam Han Stolte dat Hardenberg op gelijke hoogte zou komen. De laatste mogelijkheid voor CSV deed zich enkele minuten voor afloop van de eerste helft voor. Een goede voorzet van Leon Steenbergen werd door verdediger Matthijs Kremer maar net naast het Hardenbergse doel gekopt.

De tweede helft op het kleine veld van Hardenberg was wat rommeliger dan de eerste, met veel mogelijkheden over en weer. Namens Hardenberg gaf Ludo Moyo direct na de thee een strakke voorzet die door iedereen werd gemist en in de tegenstoot schoot Mayken Stolte maar net over, terwijl even later Yavuz Özdemir uitbrak en recht in de handen van de Hardenbergse keeper Ignas Peek schoot. Hardenberg werd sterker en na ruim 10 minuten schoot Rick Koelman al eens op de lat van het CSV-doel, welk kunststukje 5 minuten later nog eens herhaald werd door de gevaarlijke spits Mo Hajji. Dat schudde CSV weer wakker en er werd met meer druk gespeeld.

Beide ploegen zochten nu nadrukkelijk naar een doelpunt. Na een klein half uur kreeg eerst CSV een goede mogelijkheid, maar in plaats van de directe weg naar het Hardenbergse doel te kiezen, trok Mayken Stolte naar binnen en bracht daarmee eigenlijke een goede kans om “zeep”. In de tegenstoot kwam het doel van CSV zwaar onder vuur te liggen doordat de bal gevaarlijk werd ingebracht. Slecht wegwerken van de verdediging van CSV stelde Hardenberg spits Mo Hajji in de gelegenheid om de gelijkmaker achter de uitblinkende keeper Wibo van Dijk te schieten (1-1). Even later voorkwam diezelfde van Dijk dat de gastheren de leiding zouden nemen door ver uit zijn doel gekomen, een hoge bal voor de aanstormende spits Koelman weg te koppen. Het sierde CSV dat de ploeg het tot het laatst streed voor de overwinning, maar verder dan een paar geforceerde hoekschoppen kwam het helaas niet.

Na het laatste fluitsignaal was de algemene conclusie dat er een terecht gelijkspel behaald was. 


Maurits Vermeulen

Artikel delen:

Reageer