Vuurvogel wint voorronde Nationaal Concours

Zwolle – Zaterdag 6 november heeft Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel de eerste voorronde van het Nationaal Concours op haar naam geschreven. Met het winnen van deze voorronde liet het orkest de drie regionale jeugdorkesten uit Groningen, Drenthe en Utrecht achter zich.

In "de Tamboer" in Hoogeveen werd de strijd gestreden om deze eerste voorronde. Het verplichte werk voor alle orkesten was de razendlastige ouverture uit "die Zauberflöte" van Mozart. Naast het verplichte werk speelde de Vuurvogel een compositie van dirigent Albert Dam en fillmmuziek uit de "Pirates of the Caribbean". De Vuurvogel heeft het in deze voorronde succesvol opgenomen tegen het Jeugdsymfonieorkest van Grongingen, Jeugdsymfonieorkest Drenthe en het Domstad Jeugdorkest uit Utrecht.

In "de Tamboer" in Hoogeveen werd de strijd gestreden om deze eerste voorronde. Het verplichte werk voor alle orkesten was de razendlastige ouverture uit "die Zauberflöte". Naast het verplichte werk speelde de Vuurvogel een compositie van dirigent Albert Dam en fillmmuziek uit de "Pirates of the Caribbean". De Vuurvogel heeft het in deze voorronde succesvol opgenomen tegen het Jeugdsymfonieorkest van Grongingen, Jeugdsymfonieorkest Drenthe en het Domstad Jeugdorkest uit Utrecht.

De komende drie zaterdagen zijn er nog voorronde’s in Almere, Zutphen en Den Haag. In totaal doen er 15 jeugdsymfonieorkesten mee en gaan de beste vier orkesten tegen elkaar strijden in de landelijke finale in de Doelen in Rotterdam op 12 februari 2011. Meer informatie op www.ncvj.nl. De Vuurvogel is aankomende zondag 14 november nog te beluisteren op het familieconcert in de Broerenkerk. Meer informatie op www.vuurvogelonline.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer